HÍREK  2023. június 19.      533
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkezdődött a nagytakarítás

Ma reggel az Atatürk parkban indult el a kerületi nagytakarítás a Közpark Kft. munkatársainak közreműködésével. Az új takarítógéppel a jövőben Kispest más közterületein is találkozhatnak majd a kerületiek.

Elkezdődött a nagytakarítás
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Az önkormányzat úgynevezett „faltól falig” takarítást tartott ma az Atatürk parkban a Közpark Kft. segítségével. A főváros példáját vettük alapul, egy nagyobb közterület nemcsak a járdáig, egy árokig vagy egy parkolóig tart, hanem komplexen kell nézni – mondta el a takarításon Varga Attila alpolgármester, aki Gajda Péter polgármesterrel és Vinczek György alpolgármester-társával követte végig a munkát. Egy utcai takarítógép is felvonult, ez a parkolók, utak takarítására alkalmas, az önkormányzat rendszeresen bérli a gépet. Vannak kisebb takarítógépeink – magasnyomású mosó, utcaseprő gép – is, amelyek az önkormányzat tulajdonában vannak, ezek a kisebb, szűkebb helyeken tudnak precízen dolgozni – tette hozzá az alpolgármester, aki kérte az itt élőket, hogy vigyázzanak a rendre, a tisztaságra.

Múlt hét pénteken az új fűnyírók egyike kezdte meg a munkát a Rusz Bazsant parkban. Az eszköz egyik előnye, hogy a keletkezett zöldhulladékot nem kell elszállítani, hiszen a nyesedéket bedolgozza a talajba, így azt egyben táplálja is.