HÍREK  2023. június 29.      1,020
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kész a Határ úti aszfaltjavítás

A vártnál korábban elkészült a Határ úti útszakasz aszfaltozása. A főpolgármester és Kispest polgármestere ma járt a helyszínen.

Kész a Határ úti aszfaltjavítás
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Június 19-én indult az útfelújítás, amely a forgalom terelésével, félpályás útlezárással is együtt járt a Mészáros Lőrinc utca és az Ady Endre út közötti szakaszon. A marást követően kétrétegű aszfaltozással újították fel az útpályát, és a Határ út 5. előtti gyalogos átkelőhelynél az útpálya kiszélesítése mellett gyalogos középszigetet építettek ki. Mintegy 605 méter hosszan, 4538 m² felületen újult meg az útburkolat a Határ út 21. és az Ady Endre útközött. A munkálatokat a Fővárosi Önkormányzat finanszírozta, és a Budapest Közút Zrt. végezte el. Eredetileg július 3-ra tervezték a befejezést, de már használhatják a járművek a Határ utat.

Karácsony Gergely elmondta lapunknak, nagyon ráfért a felújítás erre a forgalmas útszakaszra, költséghatékony is volt a beruházás, mert a főváros saját közútkezelője végezte el a munkát. Mint mondta, reméli, hogy a következő évben folytatni tudja a főváros a beruházásokat.

Azt gondolom, a kispesti úthálózat az elmúlt években, Tarlós főpolgármester úr idején nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna. Emlékeim szerint talán nem is volt egyetlen méter sem, ami megújult volna Tarlós István második ciklusában. Részben ezért is gondoljuk, hogy tartozunk a kispestieknek azzal, hogy folytatjuk ezt a programot a kerületvezetéssel egyeztetve, és a források tükrében haladunk majd tovább – fogalmazott a főpolgármester.

Akik Kispesten közlekednek, egyre több helyen láthatnak munkagépeket. Itt a Határ úton is olyan útjavítás történt, amelyre már régóta vártak az itt lakók és az erre közlekedők, hiszen az elmúlt 10 évben nem nagyon történt hasonló felújítás – mondta el Gajda Péter, megemlítve a mostani látványos munkálatokat: az 50-es villamos vonalának korszerűsítését, az új villamosokat, a 800 milliós kerékpárút-fejlesztési projektet, amely például az Üllői út egy részén az útfelület és alatta a közművek felújításáról is szól.

Kispest polgármestere arról is beszélt, hogy egy jelentős közbeszerzési eljáráson van túl a kerület, és az önkormányzat hamarosan elkezdi a kátyúzási, útjavítási munkákat. Bár a kispestiek nagyon szeretnék, minden út kijavítására lesz lehetőségünk, hiszen ez rengeteg pénzbe kerül, és az elmúlt években nem volt elég forrásunk arra, hogy a járda- és útkarbantartási munkákat és a rendszeres felújításokat is elvégezzük. Most viszont újrakezdjük ezt a munkát, és bízom benne, hogy a jövő év közepére már érzékelhetően javulni fog a kerületi utak, járdák állapota – hangsúlyozta Gajda Péter.