HÍREK  2023. július 14.      844
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kiállítások és születésnap

Elmélyülés címmel kézimunka-kiállításokkal várja az érdeklődőket a Forrásház a nyár folyamán. A kiállítás augusztus végéig látogatható.

Kiállítások és születésnap
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

A kiállítások közös pontja az elmélyülés egy kézimunka létrehozásának folyamatában; az alkotók mind kötődnek a Forrásházhoz: ügyfelek, az ügyfelek hozzátartozói, munkatársak és hozzátartozóik, önkéntesek – tudtuk meg az intézmény szakmai vezetőjétől, Sárkány-Balogh Csillától.

Láthatóak a Forrásházban működő Kötődés-csoport tagjainak többféle technikával készített tárgyai: szövések, kötések, horgolások stb. Nagyobb egységet képviselnek Seregélyes Klára híres festményekről, képekről gyapjúval, hernyóselyemmel készített tűgobelinjei. Bemutatkoznak kézimunkáikkal az intézmény munkatársai is horgolásaikkal, hímzéseikkel, szövéseikkel, fonásaikkal, kötéseikkel. Az egyik falrészen a Forrásház Alkotóműhelyét vezető Csábi Katalin textiltervező iparművész munkáit lehet megtekinteni. Külön aktualitást ad a tárlatnak Csábi Katalin 90 éves édesanyjának csipkekiállítása.

A születésnapos Csábi Miklósnét Ternyák András alpolgármester köszöntötte. Kati néni Celldömölkön született, szülei második gyermekeként. Férjét 22 éves korában ismerte meg, közös munkahelyükön, a Danúvia Szerszámgépgyárban, ahol marósként dolgozott. Később sokat dolgozott a textiliparban is, kötött, varrt. Férjével 61 évig boldog házasságban éltek együtt, mielőtt megözvegyült. Három unokája és három dédunokája született. 1971 óta kisebb kitérőkkel kispesti lakos. Szabadidejében szívesen kézimunkázik, varr és köt.