HÍREK  2023. július 17.      724
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Készül a Csillagfény bölcsőde udvara

Az új udvar hasonlít majd a dán bölcsődék udvarához, ahol elsődleges cél a mozgásfejlesztés.

Készül a Csillagfény bölcsőde udvara
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A dánok összesen 876 ezer 998 dán koronát, megközelítőleg, 42 millió forintot biztosítanak dániai tanulmányutakra és a külső/belső bölcsődei átalakításokra. Ebből az összegből 23 millió 502 ezer forintot használnak fel az udvar átalakítására A korábbihoz képest lesz az udvaron bicikliskör, mászódomb, vizes tér, kiülésre és sütögetésre is alkalmas filagória, és több lesz a füves terület is – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől a mai bejáráson.

Az átalakítások során a dán szakemberek olyan javaslatokat tettek, hogy az új udvar minél jobban hasonlítson a dán bölcsődék udvarához, ahol elsődleges cél a mozgásfejlesztés. Ehhez kaptunk szakmai segítséget a dán designertől, Søren Millingtől. Bár lesznek új játszóeszközök is, de a régiektől sem váltunk meg véglegesen, hiszen némi átalakítás után visszakerül az udvarra a gyerekek kedvence, a kis favonat és a babaház is. Az udvar teljes átalakítása augusztus végére fejeződik majd be – mesélte Aszódi-Sikter Éva, a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetője.

A hétfői, nyári szünet utáni újranyitásra a nagy munkálatokkal elkészülnek, és így használhatják már a gyerekek a Csillagfény bölcsőde átépített udvarának jó részét – ígérte Vitál Márton, a Közpark Kft. vezetője.

A „Kelet-európai kisgyermekkori nevelés reformja” dán-magyar nemzetközi bölcsődeprojekt keretében, a Villum Alapítvány támogatásával „dánosodhat” a programban kiválasztott Csillagfény bölcsőde udvara. A terveket a CITI-kert Bt. készítette a bölcsődében dolgozókkal egyetértésben, számtalan egyéni, hazai ötletet is alkalmazva.