HÍREK  2023. július 28.      580
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kerületmustra bringával

Hagyomány, hogy Kispest vezetői minden évben kerékpárral bejárják a kerületet, fókuszálva a játszóterek, közterületek állapotára és a közbiztonsági helyzetre. A mai szemlére Varga Attila alpolgármester és dr. Vitál Márton, a Közpark Kft. vezetője kísérte el Gajda Péter polgármestert.

Kerületmustra bringával
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)

Ilyenkor tudatosan megyünk körbe a kerület különböző részein, és megnézzük, hogy esetleg hol vannak olyan közterületi problémák, közbiztonságot érintő kérdések, amelyekre esetleg a kispestiek hívják fel a figyelmünket, és amikkel kiemelten kell foglalkoznunk. Kerékpárral járva az ember többet lát, mint autóval – mondta el lapunknak az induláskor Kispest polgármestere.

A kerékpáros csapat külön figyelmet fordított a Kossuth térre és környékére, az Atatürk parkra, a Templom térre, valamint a kisebb lakótelepi terekre, parkokra.

Sok-sok jó dolgot tapasztaltunk, korábban több problémát is jelezték a kispestiek, de, ezek megoldódtak. Láttuk, hogy több helyen dolgoznak a Közpark munkatársai, de általában annyi probléma halmozódik fel, hogy a megoldásukhoz kevés az ember. Több kisebb-nagyobb problémát találtunk az utakon és a közterületeken, ezeket jegyzetelte a Közpark vezetője, reméljük, folyamatosan javítani tudjuk majd ezeket. De lesznek nagyobb felújítások is, például a Bárczy téren. Minden évben sok feladatunk van a közterületekkel – összegezte a látottakat Gajda Péter a mustra végén.

Varga Attila, a közterületek rendjét felügyelő alpolgármester örömmel állapította meg, hogy az elmúlt években jelentősen visszaszorult az illegálisan elhelyezett hulladék mennyisége a közterületeken, bár van még feladat ezen a téren. Elmondta, azt is jó látni, hogy egyre több ház előtt tartják rendben az utcai közterületet az emberek. Ebben az önkormányzat pályázatai, elismerései segítik őket.