HÍREK  2023. július 31.      1,249
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ukrán kitüntetést kapott Iványi Gábor és testvére

A háború sújtotta civil lakosság folyamatos megsegítéséért az ukrán hadsereg kitüntette Iványi Gábor lelkészt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetőjét, valamint testvérét, Iványi Miklós kispesti lelkipásztort. Az elismerést hétfőn, a MET Dankó utcai tárgyalójában vették át.

Ukrán kitüntetést kapott Iványi Gábor és testvére
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Iványi Gábor lelkész az ünnepségen elmondta, legalább húszszor megfordultak már Ukrajnában adományokkal megtöltött mikrobuszokkal, több mint százmillió forint értékben. Többek közt ültettek gyümölcsfákat, újítottak fel iskolát, óvodát, vittek élelmet, ruhát.

Ukrajna fegyveres erői területvédelmi erőinek parancsnoka, Tancjura Ihor Ivanovics vezérőrnagy a hűséges szolgálatért érdemrend III. fokozatát adományozta dr. Iványi Gábornak és testvérének, Iványi Miklósnak. A MET vezetője és testvére Mykola Zhuravlov ezredestől vették át az elismerést. Ezzel első magyarként, a világon pedig másodikként kapták meg ezt az ukrán állami kitüntetést. A közösséghez tartozó Oltalom Karitatív Egyesület a háború kitörése óra rendszeresen szállít adományokat Ukrajnába. Itt olvasható Iványi Miklós kispesti lelkipásztor beszámolója az egyik ukrajnai útról.