HÍREK  2023. augusztus 23.      753
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Látogatás az óvodaközpontban

A Kispesti Egyesített Óvodák székhelyét tekintette meg Kispest polgármestere az Arany óvoda emeletén ma reggel.

Látogatás az óvodaközpontban
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Gajda Pétert az új nevelési intézmény vezetője, Szegediné Török Tünde és három helyettese, Bánáti Tiborné, Vilonya Ágnes és Seszták Marianna vezette körbe az óvodaközpontban. A polgármester elmondta lapunknak, hogy az áprilisi testületi ülésen döntöttek a képviselők az óvodai rendszer átalakításáról, a Kispesti Egyesített Óvodák létrehozásáról. Ezt a folyamatosan csökkenő gyereklétszám mellett a hatékonyabb és a gazdaságosabb működtetés is indokolta. Hozzátette: bízik benne, hogy az új intézmény a korábbi szerkezetnél még hatékonyabban tudja majd szolgálni a kispesti szülőket, gyerekeket.

Az intézményvezetőtől megtudtuk: a belső átalakítás, szervezetfejlesztés a szülőket és a gyerekeket igazából nem érinti. Az ebédlemondás módja változik, ezt szeptember 1-jétől elsősorban online, az ebedlemondas@ovoda.kispest.hu központi e-mail-címen lehet megtenni.

Kispest polgármestere a látogatás alkalmával adta át jelképesen Szegediné Török Tündének az önkormányzat ajándékát, azt az „oviscsomagot”, amelyet idén először 350, óvodát kezdő kisgyerek megkap a saját óvodájában. A pamut tornazsákba csupa hasznos holmi került: kulacs, láthatósági mellény, törölköző, fogmosó pohár, fogkrém és fogkefe, valamint zsírkréta- és gyurmakészlet.

Azt is elmondta Gajda Péter, hogy a hagyományos iskolai füzetcsomagokat már kiszállították a kispesti iskolákba. Az önkormányzat 4 millió forintot költött a 2700 ajándékcsomagra, amelyet a kispesti általános iskolák – köztük a Móra EGYMI és az egyházi fenntartásúak – alsós diákjai, valamint az 5. osztályos tanulók kapnak meg.