HÍREK  2023. szeptember 19.      354
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Népszerű a bringás reggeli

Reggelivel és apró ajándékokkal vártak a kerékpárral iskolába, munkába indulókat az önkormányzat munkatársai az őszi BAM! reggelin a Shopmark előtt.

Népszerű a bringás reggeli
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Több mint tíz éve, hogy ilyenkor ősszel és minden tavasszal csatlakozik az önkormányzat a Magyar Kerékpáros Klub akciójához, a Bringás reggelihez. Ez a program már nem csak egyszerű reggelizés, hanem a kispesti bringások itt is találkozhatnak egymással, és még egy rövid kis beszélgetésre is van idő a reggeli rohanásban – mesélte Varga Attila alpolgármester, aki szinte minden alkalommal itt van a rendezvényen és sokszor választja közlekedési eszközként a kerékpárt hétköznapokban.

A rendezvényre a Kertvárosból ide kerekező Vinczek György alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy a megszaporodott autóforgalomban bizony az idevezető hat kilométeren sok mindent tapasztalhat a kerékpárral közlekedő. Nehéz lesz megszokni autósoknak és biciklistáknak is egyaránt, hogy az új kerékpárutak kialakulásával több lesz a biciklis a kispesti utakon. De időt kell adni mindkét érdekcsoportnak, hogy megszokják az új forgalmi helyzetet, lecsillapodjanak az indulatok, hiszen a fejlődés iránya ma az, hogy keressük azokat a közlekedési formákat, amelyek kevésbé károsítják a környezetet. Ennek egyik legkézenfekvőbb megoldása a kerékpáros közlekedés, hiszen Kispest kiválóan „kerekezhető” város – mondta.

Váradi-Fekete Petrától, az önkormányzat munkatársától megtudtuk azt is, hogy a gyülekező esőfelhők ellenére, a remek késő nyári időjárásnak köszönhetően már reggel hét órakor sokan jöttek a találkozóhelyre. Minden ide érkező kapott szendvicset, gyümölcslevet és önkormányzati ajándékcsomagot, amelyben a kulacs mellé adtak fényvisszaverőt, csengőt és más hasznos kerékpározáshoz használatos eszközöket. Ezenkívül most is volt lehetőség a kerékpárok helyszíni biztonsági regisztrációjára, sokan éltek is ezzel. A regisztrációt a kerületi rendőrkapitányság munkatársai végezték.