HÍREK  2023. szeptember 29.      616
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadták a Bolyai iskola felújított műfüves focipályáját

Focimeccsel avatták fel a TAO-program keretében összefogással megújult pályát a Bolyai iskolában ma délelőtt. A műfüves focipályája a kerületi sportpálya-építési program részeként 2010-ben készült el az önkormányzat beruházásában.

Átadták a Bolyai iskola felújított műfüves focipályáját
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Az ünnepségen az MLSZ, valamint az iskolát fenntartó Külső-Pesti Tankerületi Központ képviselői mellett Gajda Péter polgármester, illetve a pálya felújításában aktívan szerepet vállaló partnerek és az iskola diákjai is jelen voltak.

Hámori György, a Rákosszentmihályi Atlétikai és Football Club (RAFC) alapítója, tiszteletbeli elnöke és Bödöcs Brigitta, a Kispesti Bolyai János Általános Iskola intézményvezetője vágták át a szalagot és adták át a pályát, amelyen először Balogh Miklós tanító vezetésével az iskola aerobik csapata mozgatta meg az ünnepségen részt vevő diákokat, majd a Bolyai U11-es csapata, bolyais és RAFC-os színekben játszott le egy meccset.

Hámori György 1978-tól lett sportvezető, több egyesületben is dolgozott, 1991-ben kezdeményezésére éledt újjá a RAFC, amelynek 7 évig az elnöke is volt. Gyerekként sokat járt Kispestre Honvéd-meccsekre, a kötődés felnőttként sem szakadt meg a kerülettel, az elmúlt években pedig szeniorként erre a mára már megkopott pályára járt focizni.

A felújítás ötletgazdájától megtudtuk, vezetői pályafutása alatt sok hasonló beruházásnak volt elindítója, tavaly pedig kigondolta, hogy jó lenne az elkopott pályát kijavítani. Felvette a kapcsolatot az MLSZ vezetőivel, az elképzelés bekerült a 2023/2024. évi TAO-programba (a program lényege, hogy a cégek a társasági adójukat nem az államkasszába fizetik, hanem hat kedvezményezett sportág – labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda, röplabda és a jégkorong – egyesületei és szövetségei kapják meg). Csak olyan egyesület vehet részt benne, amely rendszeresen részt vesz az országos versenyrendszerben. Itt lépett be a történetbe a RAFC. Júliusban indult a munka, és három hónap alatt elkészült a műfűborítás cseréje. A beruházás mintegy 15 millió forintba került, az Anita Sport Kft. végezte.

Bödöcs Brigitta kérdésünkre elmondta: a pálya felújítása mellett idén más jelentős beruházás is történt az iskolában. A fenntartó hőtakarékossági célból az épület nagyobb részén elvégeztette a homlokzat szigetelését és színezését, valamint a bejárati és az udvari ajtók cseréjét is. Az ablakok nagy részének cseréje már sok évvel ezelőtt megtörtént, most a korábbi felújításból kimaradt nyílászárókat is kicserélték szigeteltekre.