HÍREK  2023. október 10.      420
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Julianna világa

Németh Rezsőné képei december elejéig láthatók a Kispesti Városháza Tárlaton.

Julianna világa
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A hétfői megnyitón Varga Attila alpolgármester köszöntötte az alkotót, aki 60 éves kora után ragadott ecsetet és kezdte tanulni a festészetet. Adakozásnak nevezte a kiállítást, mint mondta: a művész átadja a látogatónak azokat az élményeket, amiket fontosnak tart. 

A tárlatot megnyitó Békés Anna pedagógus a városházi kiállításokat méltatta, amelyek – mint fogalmazott – azért jó, hogy vannak, mert így ismerjük meg egymást mi, kispestiek, megtudjuk, kikkel lakunk együtt. Németh Rezsőné Juliannáról megtudtuk: háromgyermekes anyuka, nagymama, aki olajmérnökként végzett, a vegyiparban dolgozott. Fáradhatatlan szervező, aki most jótékonysági vásárt szervez a kispesti művészek felajánlott alkotásaiból, a bevétellel támogatva a Rászorultak Megsegítésére Közalapítványt, és 60 éves kora után kezdett festeni.

A kiállításról elmondta: megnyugvást sugalló tájképek és az utóbbi időben festett, absztrakció felé hajló munkák láthatók, utóbbiakban a színek, az éles vagy hullámzó formák  erős hangulatot árasztanak.