HÍREK  2023. december 01.      658
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Alkotók egy családért

Festménykiállítás nyílt a Kispesti Kaszinóban péntek délután. Az esemény különlegessége, hogy az Alkotók Kispestért kezdeményezésére, a Kispesti Rászorultak Megsegítéséért Közalapítvány javára, egy jótékonysági festményvásár kezdődött. Az eseményen részt vett dr. Hiller István országgyűlési képviselő, Vinczek György és Varga Attila alpolgármesterek, valamint Teknős Ferenc önkormányzati képviselő is.

Alkotók egy családért
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Az esemény a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola cselló kvartettjének előadásával kezdődött, majd az rendezvény háziasszonya, Békés Anna köszöntötte a vendégeket.

Tizenöten összefogtunk, elsősorban kispestiek. Nem művészeknek tartjuk magunkat, hanem alkotóknak, akik örömmel dolgoznak és megmutatják lelküket a munkákon keresztül – mondta el az eseményen Németh Rezsőné Julianna, aki többekkel együtt megszervezte a vásárt.

Varga Attila alpolgármester köszöntőjében kiemelte, most az alkotások megvásárlásával egy családot lehet támogatni. A hétköznapokban az önkormányzat is igyekszik olyan bajba jutott családoknak, személyeknek segíteni, akiknek óriási szüksége van minden támogatásra. Büszke vagyok arra, hogy ez az esemény létrejöhetett – tette hozzá az alpolgármester és megköszönte az alkotók munkáját.

A kispesti amatőr alkotók megkeresték az alapítványt azzal a céllal, hogy szeretnének egy vásárt tartani, melyen egyrészt bemutatkoznának, másrészt szerettek volna jótékonykodni is. Megkerestük a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumot, hogy tudnak-e ajánlani egy családot, akik nehéz helyzetbe kerültek, és nagy szükségük van most a támogatásra. Így esett a választás a Szakszon családra. Az alapítvány egyébként is a kuratóriumi ülésekre benyújtott kérelmek alapján ad támogatást a rászoruló kispestieknek. Ezt a kezdeményezést mi nagy örömmel fogadtuk – mondta el lapunknak Mester Gyöngyi, a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány elnöke.

A jótékonysági festményvásár december 16-ig tart.

Az alkotók: Ágoston Edit, Horváth Tamás, Lendvai Zsuzsanna, Lynda Stevens Rosemarie, Szombathy Julianna, Tornyi Tibor, Lőrincz Krisztina, Smidéliusz Anikó, Moksony-Gál Gyöngyi, Menotti Andrea, Németh Rezsőné Julianna, Krón Zsuzsanna, Szabó Teri, Gebei Barnabás, Reizingerné Fejes Tünde.