HÍREK  2023. december 03.      539
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felkapcsolták az ünnepi fényeket

Advent első vasárnapján családi rendezvény keretében kigyúltak az ünnepi fények Kispesten is, és a hagyományoknak megfelelően meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát a Templom téren. Az ünnepváró hangulat megteremtéséről ez alkalommal is a Kispesti Obsitos Fúvószenekar gondoskodott.

 

Felkapcsolták az ünnepi fényeket
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Nagyon régi, több mint tíz éves hagyomány, hogy így közösen kapcsoljuk fel a kerület díszkivilágítását itt a Templom téren. Remélem, hogy az adventi időszak kezdetén ezek a fények nemcsak a tereken, a házakban, lakásokban világítanak, hanem mindenkinek a szívében is. Abban is bízom, hogy a készülődés időszaka és utána az ünnep a legtöbbeknek nem a nehézségekről és az idegeskedésről szól majd, hanem lesz idő arra, hogy együtt legyenek a szeretteikkel, tudjanak beszélgetni, értékelni az elmúlt időszakot és készülődni a következő évre – fogalmazott köszöntő beszédében Gajda Péter polgármester, majd az önkormányzat, a képviselő-testület és a Polgármesteri Hivatal munkatársai nevében kívánt minden kispestinek nagyon boldog, áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet.

Pollák Dávid, a Kispesti Baptista Gyülekezet vezető lelkipásztora arról beszélt, nem mindegy, hogyan megyünk bele az ünnepbe. „Vajon tudjuk-e emlékeztetni magunkat arra – és erről szól az advent, a várakozás –, hogy 2000 évvel ezelőtt az Isten a szeretetének legnagyobb gesztusát mutatta meg felénk, emberek felé. Úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyetlen fiát adta, Jézus Krisztust, hogy aki hisz benne, ne vesszen el, hanem örök élete legyen. Erre az ünnepre készülünk, és én arra hívlak és bátorítalak benneteket, kedves barátaim, testvéreim, hogy mutassatok példát a családotokban, a környezetetekben azzal, hogy meggyújtjátok a szívetekben a gyertya lángját, azt a fényt, ami ebben a romlott, kiégett és stresszes, munka körül, karrier körül és aggódás körül pörgő világban fényt mutathat elsősorban magatoknak, másodsorban a környezeteteknek.

Idén három helyen, a Templom téren, a Ruzs-Bazsant parkban és a Városháza előtt láthatók ünnepibb fények. A Templom téren januárig fényárban úszik a szökőkút, világítanak a környező fák, feldíszítve áll a karácsonyfa, és a kispestiek kedvence, a Betlehem is. Újdonságképpen itt is van világító rénszarvasszán, és átmehetünk a fényalagúton. A Városház téren van karácsonyfa, aszfaltfényfestés és ott áll a már elmaradhatatlan világító rénszarvasszán is.