HÍREK  2023. december 14.      529
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ajándékcsomag rászorulóknak

Száz rászoruló család, illetve egyedülálló kispesti kapott 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot az önkormányzattól. Az adományokat húszan csütörtök délután vehették át a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban Gajda Péter polgármestertől, Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterektől.

Ajándékcsomag rászorulóknak
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Az önkormányzat egyéb támogatási formái mellett minden esztendőben az ünnepek előtt élelmiszercsomagot is ad az arra rászorulóknak. Idén az önkormányzat és az OTP 1-1 millió forintos támogatásából nemcsak 50, hanem 100 családnak, vagy egyedül élő szociálisan rászorulónak tudtunk ajándékcsomagot adni. Csak reméljük, hogy ezek az igazán jó minőségű élelmiszereket tartalmazó csomagok valóban könnyebbé teszik az ünnepet. Bárkivel bármikor előfordulhat, hogy segítségre szorul, bátran forduljanak továbbra is az önkormányzat illetékes irodájához, ha bajba kerültek – mondta el az eseményen Gajda Péter polgármester.

Évek óta osztunk élelmiszercsomagot ebben az időszakban, most viszont az volt a cél, hogy olyasmi is kerüljön ezekbe, amit a családok korlátozott költségvetése nem, vagy csak nagyon ritkán enged meg – mondta Vighné Vincze Erzsébet, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetője, amíg bemutatta egy-egy csomag tartalmát. A mostani adományban találhattak a rászorulók sajtot, kolbászt, téliszalámit, szaloncukrot, kávét, teát, édes és sós süteményt, nutellát, kakaóport, de volt azért rizs és száraztészta is.