HÍREK  2023. december 16.      586
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vietnámiak is segítenek a rászoruló kispestieken

A Kispesti Szociális Szolgáltató Centrummal (KSZSZC) kapcsolatban álló 25 családot ajándékozott meg a kispesti vietnámi közösség karácsony előtt. Az itt élő vietnámiak már korábban is segítettek a nehéz helyzetben lévő kispestieken, ezt a hagyományt folytatták most. Sőt a Covid-járvány alatt a Kispesti Egészségügyi Intézetet is támogatták: vietnámi családok fogtak össze, és fertőtlenítőszerekkel, illetve védőfelszereléssel járultak hozzá a közös védekezéshez, megköszönve az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Vietnámiak is segítenek a rászoruló kispestieken
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A csomagokat pénteken szállították a KSZSZC székhelyére. Vinczek György alpolgármester, aki maga is segédkezett a csomagok behordásában, lapunknak elmondta, hogy a KSZSZC folyamatos kapcsolatban álló, rendszeres támogatásban részesülők közül került ki a 25 most megajándékozott család. Hozzátette: az önkormányzat minden lehetőséget megragad, hogy segíthessen, csütörtökön például 100 család kapott adományt. És év végén a rendszeres segélyben részesülők automatikusan kapnak pénzbeli támogatást, több mint 30 ezer forintról van szó ellátottanként. Azt is elmondta az alpolgármester, hogy a külföldről idetelepültek, a Vöröskereszt, az egyházi szervezetek is mindig segítenek, a nemzetiségi önkormányzatok közül pedig a cigány önkormányzat az Élelmiszerbankkal együttműködve egész évben csomagokkal támogatja a rászorulóknak. De ide tartozik az Alkotók Kispestért csoport festményvására is, amelynek bevételét egy rászoruló családnak ajánlották fel.

Hoang Tri, a vietnámi közösség képviselője arról beszélt, hogy karácsonykor a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének szervezésében adományozásokat tartanak azokban a kerületekben, ahol vietnámiak élnek. A kispesti vietnámiak emellett rendszeresen támogatják a helyi rászorulókat. A mostani csomagokban mosószer, higiéniás szerek, kávé, édesség került, a KSZSZC segítségével állították össze az ajándékot. Hangsúlyozta, hogy fontos a vietnámi közösség számára, hogy visszaadjon, hiszen befogadták őket Magyarországon, itt tudunk élni, dolgozni. A vietnami kultúrában hagyomány is, hogy adjanak, amikor tudnak.