HÍREK  2024. február 18.      396
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Farsangi bált tartottak a kispesti horvátok

Huszonnyolcadik alkalommal rendezett farsangi bált a Kispesti Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, ezúttal is a XVI. kerületi Horvát Önkormányzattal közösen a KMO Művelődési Központban szombaton.

Farsangi bált tartottak a kispesti horvátok
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Jelen volt a bálon Mladen Andrlic horvát nagykövet és Koleszár Kinga, XVI. kerületi horvát elnök is. A TS Misija zenekar gondoskodott a jó hangulatról a jelmezverseny és a tombola mellett, Vélin Veszna pedig a táncházat vezette. Zlatár György, a kispesti horvát nemzetiség elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy szeretnék mindenkivel megismertetni a horvát hagyományokat, kultúrát, erről szólnak a rendezvényeik.

Lapunknak elmondta, a fővárosi horvát önkormányzatok mellett folyamatos kapcsolatban állnak és együttműködnek a XIV. kerületi Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiummal (HOŠIG), és rendszeresen tartanak programokat gyerekeknek.

Zlatár György felhívta a figyelmet arra, hogy a közeledő önkormányzati választás miatt aki valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallja magát, mindenképpen regisztráltasson, hogy a központi névjegyzékben szerepeljen az adott nemzetiséghez való tartozása.