HÍREK  2024. február 20.      731
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új kamerákkal bővül a térfigyelő hálózat

A napokban új térfigyelő kamerák kezdték meg működésüket Kispesten, a Méta és Pozsony utca sarkán, a Pozsony és Csíky utca sarkán, valamint a Batthyány utcában (Atatürk park). 2006-ban indult a Térfigyelő Rendszer kiépítése, azóta minden évben történt valamilyen fejlesztés. Idén még további 12 helyszínnel bővül a hálózat, amelyre – a folyamatos működés érdekében – átfogó felújítás is vár.

Új kamerákkal bővül a térfigyelő hálózat
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A Kertvárosba két helyszínre, valamint az Atatürk parkba kihelyezett három új térfigyelő egységgel együtt összesen már 95 kamera figyeli a kerület, és idén még további 12-vel tervezzük bővíteni a hálózatot. Amikor elfogadtuk a költségvetést, azt ígértük a kispestieknek, hogy folytatjuk ezt a programot annak érdekében, hogy még biztonságosabb lehessen a kerület – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester a mai kameraátadón a Méta és Pozsony utca sarkán. Hozzátette: az új kamera nem csak a szubjektív biztonságérzet miatt fontos, a közlekedésbiztonságot is erősíti, hiszen egy nagyon forgalmas kereszteződést tudnak megfigyelni 24 órában a szolgálatot teljesítő rendőrök és közterület-felügyelők.

Vinczek György alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, örül, hogy közösségi költségvetés keretében a Kertvárosban két helyszínen is megvalósult kamerafejlesztés, ráadásul a Csíky és Pozsony utca sarkán gyalogos-átkelőhely létesült, és a közvilágítást is korszerűsítették. Elmondta: az itt élők azt is szeretnék, ha még idén a Tichy Lajos Sportcentrum környékét, a vasúti átjárót is figyelné kamera.

Varga Attila, a közterületek rendjéért felelős alpolgármestertől megtudtuk: a 15 új kamerahelyszín mellett 2024-ben átfogó rekonstrukcióra is sor kerül, amely magában foglalja a kábelek, antennák, kamerák a javítását, és ha kell, cseréjét is, annak érdekében, hogy a teljes hálózat jó minőségben és üzembiztosan tudjon működni.