HÍREK  2024. március 01.      429

Fogadóóra a villamoson

Közös utazásra invitálta az 50-es villamosra a kispestieket Gajda Péter polgármester, akit a csütörtök esti rendhagyó fogadóórára elkísért Krammer György Zsolt r. ezredes, Kispest rendőrkapitánya, Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ igazgatója, Varga Attila alpolgármester, Domokos Gábor és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők.

 

Fogadóóra a villamoson
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Gajda Péter polgármester ezúttal is elmondta: mivel a város életében az egyik legfontosabb feladat a közbiztonság, ennek megteremtéséhez, lehetőségeihez mérten az önkormányzat továbbra is minden támogatást megad. Az idei költségvetés elfogadása után több támogatást kap a kerületi rendőrkapitányság azért, hogy több rendőr lehessen rendszeresen az utcán, a közterületeken, többek között a KöKi-nél, a Kossuth és a Templom téren, az Atatürk parkban.

Nem véletlenül esett a választás az 50-es villamosra, mert érkeznek panaszok az utazás nyugalmának kisebb, nagyobb megzavarásáról. A BRFK a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Január végén például a XVIII. és XIX. kerületi rendőrkapitányság járőrei, a Közrendvédelmi Főosztály beosztottai, valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Városrendészet 18, illetve a polgárőrség munkatársai az 50-es villamos vonalát ellenőrizték. A kétnapos akció során a rendőrök összesen 181 embert igazoltattak, elfogtak öt körözött személyt, akik közül ketten nem vonultak be a büntetés-végrehajtási intézetbe, két másik embert szabálysértési eljárás miatt, egyet pedig korább bűncselekménnyel kapcsolatban kerestek. Három esetben alkalmaztak helyszíni bírságot köztisztasági szabálysértés, közterületen történő alkoholfogyasztás miatt, valamint azért, mert nem adtak elsőbbséget a gyalogosoknak. Közterületi italozás miatt két további szabálysértési feljelentést tettek. A rendőrök biztonsági intézkedés keretében egy személyhez mentőt hívtak.