HÍREK  2024. március 20.      277

Megkezdődtek az aszfaltozások

A költségvetés elfogadása után folyamatosan végzik az utak javítását, aszfaltozását Kispest-szerte.

Megkezdődtek az aszfaltozások
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Idén az eddiginél több forrást fordítunk a munkákra, de több milliárd forintra lenne szükség a kerület útjainak teljes felújításához – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki ma délelőtt Paróczai Anikó önkormányzati képviselővel, valamint Ternyák András és Varga Attila alpolgármesterekkel járt a Mészáros Lőrinc utca Határ úthoz közeli végén, ahol jelenleg már felújítási munkálatok zajlanak.

Gajda Pétertől megtudtuk: jelenleg csaknem 500 négyzetméter út aszfaltozását kezdte meg a Közpark a Mészáros Lőrinc utca 6-10. szám közötti útszakaszon. Az útfelújítást folyamatosan végzik, és igyekeznek bepótolni az évek során, hol a járvány, hol a forráshiány miatt elmaradt munkákat, hogy balesetmentesebb és biztonságosabb lehessen a közlekedés a kerületi utakon. Hogy mikor, melyik útszakasz felújítására kerül sor, arról a lakossági jelzések és a szakemberek felmérései alapján dönt majd az önkormányzat.– tette hozzá.

Az útkarbantartásokon kívül folytatják a járdák, parki utak, passzázsok felújítását is. Ennek keretében már elkészült a térköves átjáró, passzázs a Vak Bottyán utca és a Katica utca között lévő zöldterületen, a négyemeletes házaknál, ahol hosszú évek alatt kitaposták a füvet a KÖKI felé menet. Jelenleg a Csokonai utcában lévő sétálórészek felújítása zajlik, de hamarosan sor kerül a Kispesti Uszoda előtti terület rendbetételére is.