HÍREK  2024. március 27.      327

Aláírásgyűjtés indult a gyalogátkelőért

Aláírásgyűjtést szervezett az önkormányzat egy gyalogos-átkelőhely kiépítéséért a wekerletelepi Eperfa téren.

Aláírásgyűjtés indult a gyalogátkelőért
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A negyven éve itt élő Lakatos Gergő kereste fel a körzet képviselőjét, Paróczai Anikót az ötlettel. Ezen a környéken nagyon sok család, gyerek él, és nincs gyalogátkelőhely. Járnak a buszok, az utóbbi időszakban megnőtt a reggeli és a délutáni órákban a gépjárműforgalom. Itt nőttem fel, a saját gyermekemet nem tudom átkísérni, csak 5-6 perc várakozás után itt az úttesten. Ezt untuk meg, december elején kerestem fel az önkormányzati képviselőnket, hogy segítsen. 2019-ben már voltak próbálkozások, de akkor a Fővárosi Önkormányzat elutasító választ adott. Ezért gyűjtünk most aláírásokat – mondta el Lakatos Gergő ötletgazda.

Az ügyet felkaroló Paróczai Anikó önkormányzati képviselő elmondta, tavaly a Szomszédünnepen ez volt az egyik lakossági igény. Mivel ez egy főváros által kezelt út, ezért az első lépés a támogató aláírások összegyűjtése. A megvalósítás előtt forgalomtechnikai terv és költségvetés készül. A közelben lévő Kós iskola miatt ez egy közös ügy, sokakat érintő kérdés, várjuk a több száz aláírást – tette hozzá.

Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy a jövő héten kihelyezett fővárosi kabinetülés lesz Kispesten, ahol Karácsony Gergely főpolgármester is itt lesz, és az összes olyan problémás ügyet, melyet csak a fővárossal együtt tudunk megoldani, fel tudjuk vetni. Valamint a kabinetülésen beszélünk azokról a fejlesztésekről, amelyek már a fővárossal közösen valósultak meg Kispesten. Ez egy viszonylag bonyolult kereszteződés, meg kell találni azt a helyet, ahol biztonságosan kialakítható a gyalogátkelőhely – mondta el a helyszínen Gajda Péter polgármester.