HÍREK  2024. május 11.      339
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Begóniát kaptak a kispestiek

Idén 5000 helyett közel 6700 tő begóniát osztottak ki ma délelőtt a kispestiek között a Közpark munkatársai a Kossuth téren. A boldog virágtulajdonosok lakcímkártya felmutatása ellenében tíz-tíz virágot vihettek el.

Begóniát kaptak a kispestiek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Segített az osztásban Gajda Péter polgármester, valamint Ternyák András, Varga Attila és Vinczek György alpolgármester is. Kispest polgármestere lapunknak elmondta: nagyon népszerű ez az akció, az önkormányzat ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy rendezettebb, virágosabb legyen a kerület. Hozzátette: bízik abban, hogy meglátszik majd Kispest arculatán is.

Senkinek nem kellet kosarat vagy szatyrot hoznia magával, mert a Közpark papírtáskákat biztosított a szállításhoz. Előzetes regisztráció nem volt, érkezési sorrendben adták át az előre elkészített csomagokban a virágokat.

A begónia mutatós növény, virágágyásokba, balkonládába és cserépbe is ültethető. Kifejezetten sok természetes fényre van szüksége, de a tűző nyári napsütést nem kedveli. Virágzási időszakában érdemes kéthetente tápoldatozni.