HÍREK  2024. május 11.      206
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bringás Nap a pumpapályán

Általános iskolás gyerekeknek szerveztek bringás napot a Tichy Lajos Sportcentrum munkatársai. A mai délelőttön a pumpapályán és mellette kerékpáros ügyességi feladatokat próbálhattak ki az érdeklődők.

Bringás Nap a pumpapályán
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A pályát és az ügyességi feladatokat Gajda Péter polgármester is kipróbálta. A pumpapálya egy nagyon klassz része a Tichy Lajos Sportcentrumnak. Tavaly, egy pályázati lehetőséget kihasználva építettük meg, közel 50 millió forintba került és szerencsére azóta is sokan használják. Amikor ezt a pumpapályát átadtuk, azt vállaltuk, hogy rendezünk ilyen bringás napot, amely népszerűsíti a kerékpáros mozgást. Arra biztatok mindenkit, hogy használja ki a Tichy szolgáltatásait, hiszen az egészség megóvása szempontjából talán az egyik legfontosabb dolog, hogy minél többet mozogjunk, az önkormányzat pedig ezt mindenkinek ingyen biztosítja – mondta el az eseményen a polgármester.

A bringás napon az FTC kerékpár szakosztálya működött közre. Rocskay Richárd, a szakosztály egyik versenyzője, kerékpárosa lapunknak elmondta: sokkal könnyebb megtanulni egy ilyen pályán a „pumpálást”, vagyis azt, hogy a súlypontunk folyamatos áthelyezésével, tekerés nélkül végig tudjunk haladni egy hosszabb szakaszon. Ez a pálya könnyű abból a szempontból, hogy nincsenek ugratók rajta, így kezdők is bátran kipróbálhatják – tette hozzá a kerékpáros.

Nem csak a pumpapályán lehetett ma kerékpározni, mert a mellette lévő területen több ügyességi feladatot is összeállítottak a szervezők. Több szlalom is van itt, ezekkel megtanulhatják a gyerekek, hogyan kell minél szűkebb helyen áthaladni, elhaladni. Ha egy ügyességi pályán megtanulják a bringát kezelni, akkor a közúton is sokkal magabiztosabbak lesznek. Minden bicikli mellé a bukósisak kötelező, fontos, hogy a gyerekek ezt minél kisebb korban megtanulják – foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat Rocskay Richárd.