HÍREK  2024. május 14.      249
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egyre népszerűbb a bringázás Kispesten

Kispest 15 évvel ezelőtt, 2009-ben csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub akciójához, a Bringázz a munkába! programhoz, amelynek keretében tartanak bringás reggeliket. Azóta, a koronavírus-járvány időszakát leszámítva, minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel tart az önkormányzat bringás reggelit – mondta Gajda Péter polgármester ma reggel a Határ úton.

Egyre népszerűbb a bringázás Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Míg az autók lépésben haladtak csak előre a reggeli csúcsforgalomban a Határ úton, addig a kerékpárosok vidáman és akadálymentesen gurultak az önkormányzat által szervezett bringás reggeli találkozópontjára a Shopmark elé, ahol már kezdéskor, reggel 7 órakor, ugyancsak sokan voltak.

Gajda Péter polgármester kérdésünkre elmondta: egyre népszerűbbek ezek a programok, és egyre többen kerekpároznak Kispesten. Hogy még többen legyenek, folyamatosan alakítjuk, bővítjük a kerékpárhálózatot. Ezzel is biztonságosabb a közlekedés és nem csak a kerékpárosoké.

Sokan csak egy-egy reggeli csomag erejéig álltak meg néhány percre, de voltak, akik a lehetőséget kihasználva beszélgettek is egymással. Volt, aki megdicsérte a szervezőket, a kapott csomag minőségét, tartalmát is. A Bolyai iskolások Bringás Vándor csapata, akik a nyáron két kerékpáros táborba is készülnek, még tanítás előtt kerekeztek ide. A reggelin feltűnt az 5. számú Bringás Vándor Kavics is, amelyet a Kavicsot Neked, szeretettel! kavicsfestő közösség indított útjára.

Váradi-Fekete Petrától, az önkormányzat munkatársától megtudtuk azt is, hogy minden ide érkező kapott szendvicset, gyümölcslevet és önkormányzati ajándékcsomagot, amelyben a kulacs mellé adtak fényvisszaverőt, eső elleni ülésvédőt, és más hasznos kerékpározáshoz használatos eszközöket. Ezen kívül most is volt lehetőség a kerékpárok helyszíni biztonsági regisztrációjára, amelyet a kerületi rendőrkapitányság munkatársai végeztek.