HÍREK  2024. május 15.      329
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szűrővizsgálatok a Templom téren

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várta az Egészséges Budapest szűrőbusza a kispestieket ma 9 és 17 óra között a Templom téren. A szűrésekre nagy volt az érdeklődés egész nap.

Szűrővizsgálatok a Templom téren
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A szűrőbusz szolgáltatásait Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György és Varga Attila alpolgármester is megtekintette. Az elmúlt években több fejlesztést hajtottunk végre az egészségügy területén, mindenféle válság, nehézség ellenére. Elkészült az egynapos sebészet, vadonatúj, 21. századi diagnosztikai központ jött létre CT-vel, MR-rel, gyermekorvosi intézményeket is megújítottunk, próbáltunk az egészségügyre koncentrálni. A mostani szűrőprogram a Fővárosi Önkormányzat szervezésében valósult meg, több kerületbe ellátogatott már ez a busz, az elmúlt hetekben lehetett regisztrálni ide, a kispesti szűrésekre is. Ez a nap jó lehetőség volt, de arra biztatok mindenkit, ha bármilyen egészségügyi problémája van, keresse fel a Kispesti Egészségügyi Intézetet – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester.

A budapestieket ingyenes szűrővizsgálatokkal várja az Egészséges Budapest szűrőbusza, május 2. és június 16. között, Budapest-szerte több helyszínen. Kispest volt a tizedik helyszín. A regisztrációs helyek nagyon hamar beteltek, de biztosítottak olyan vizsgálatokat, szűréseket, melyekhez nem kellett regisztrálni. Laborvizsgálatok, melanóma- és demenciaszűrés, vérnyomás-, pulzus-, testtömeg-, testmagasság-, véroxigénszint-, látásélesség-, vércukor-, koleszterinszint-mérés, masszázs, légzéstanácsadás, felvilágosítás volt a fővárosi idősügyi ellátásról. Ilyen esetben, ha bárkinél bármit találnak a szakemberek, a területileg illetékes szakorvosi rendelőbe irányítják a pácienseket.