HÍREK  2024. május 16.      372

Új köntösben a Csokonai sétány

Rátkay Andrea önkormányzati képviselő javaslatára az önkormányzat megújította a Csokonai sétány Eszterlánc bölcsőde és Bóbita óvoda közötti 500 négyzetméteres szakaszát. De a munka nem áll meg, mert a tervek szerint folytatódik majd a felújítás a Vass iskola előtti részen is – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester csütörtökön, a helyszín bejárásán.

Új köntösben a Csokonai sétány
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztak itt a szakemberek, így ma már rá sem ismerni a sétány ezen szakaszára, amelyen akadálymentesen haladhatnak az itt élők, és az intézményekbe menők. A térkővel lerakott utat most egynyári növényekkel beültetett ágyások, padok, begóniából készült virágoszlopok, konténeres növények övezik. De került a sétányra új szeméttároló, és egy kutyapiszokgyűjtő is a Kispesten mostanában kihelyezett 20 új edényből. Már csak a füvesítés van hátra, valamint egy korlát felszerelése az akadálymentesített feljáróhoz a lépcsősor mellett – mondta a polgármester.

A bejáráson részt vett a terület önkormányzati képviselője, Rátkay Andrea, Varga Attila alpolgármester, valamint a Közpark Kft. vezetője, Vitál Márton is, akitől megtudtuk, hogy az utcabútorok, a padok, a virágtartók és -konténerek a Kft. saját műhelyében készültek.