HÍREK  2024. május 28.      693

Először adták át a tanulmányi- és sportversenydíjakat

A képviselő-testület tavalyi döntése alapján Kispest önkormányzata 2024-ben adományoz először kiemelkedő teljesítményt nyújtó kispesti általános és középiskolásoknak emlékéremmel és oklevéllel járó tanulmányi- és sportversenydíjat. Első alkalommal tízen vehették át az emlékérmet, az oklevelet és az elismeréssel járó tizenötezer forint értékű ajándékutalványt a Városháza dísztermében megtartott ünnepségen.

Először adták át a tanulmányi- és sportversenydíjakat
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

Köszöntő beszédében Kispest polgármestere arról beszélt, hogy ezzel az elismeréssel is szeretnék a kispesti fiatalokat a tanulás mellett sportolásra, a sportolás mellett tanulásra ösztönözni. A most díjazott gyerekek példaként szolgálhatnak kispesti társaiknak, hogy a sport és a tanulás nem zárja ki egymást, sőt! Bár igaz, hogy ehhez a „munkát” el kell végezni, ami olykor nem könnyű feladat – mondta Gajda Péter.

Az elismeréseket, Paróczai Anikó önkormányzati képviselő, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság (KOSIE) elnökének méltató szavai után Gajda Péter polgármestertől, Ternyák András és Vinczek György alpolgármesterektől vehették át a fiatalok.

Díjat kapott:

Baranyi Maja, aki a kerületben a Vass iskolában legelőször megalakult kézilabda osztályába jár. Kitűnő tanulmányi eredményei mellett 2017-től igazolt kézilabdázó, a csapattal számos elismerést szereztek hazai és nemzetközi versenyeken.

Baranyi Martina, aki szintén kézilabda osztályába jár. Kitűnő tanulmányi eredményei mellett 2017-től igazolt kézilabdázó, a csapattal számos elismerést szereztek hazai és nemzetközi versenyeken.

Blatnyák Anna, aki 5 évesen már fitneszversenyeken vesz részt, azóta többszörös magyar bajnok, Európa- és világbajnoki címet is szerzett. Hétéves korától táncversenyeken is részt vett, ahol szintén többszörös magyar bajnok, illetve Európa- és világbajnoki címet szerzett a korosztályában.

Demjén Szabolcs, akinek ez idáig minden tanév végi bizonyítványa jeles. 11 éves koráig több sportágban kipróbálta magát, dzsúdózott és úszott is. 2021-től két- és háromtusa sportágban, 2022-től triatlonistaként bizonyított, 2023-ban duatlon országos bajnokságot nyert. 2023-tól a triatlon utánpótlás válogatott keret tagja. Versenyeredményeit a Magyar Triatlon Szövetség az Év duatlon sportolója 2023 címmel jutalmazta.

Duczár Vilmos, akinek a tanulmányi eredménye minden évben kitűnő. Matematikai, logikai képességei különlegesek, rendkívüli lényeglátással bír, a Zrínyi matematika versenyen és a Varga Tamás matematika versenyen a budapesti fordulókig jutott. A kerületi, országos és egyéb sakkversenyeken pedig szinte mindig dobogós helyezést ér el.

Fekete Anita, aki szintén a Vass iskolában legelőször megalakult kézilabda osztályába jár. Tanulmányi eredményei kitűnőek. 2017-től igazolt kézilabdázó, a csapattal számos elismerést szereztek hazai és nemzetközi versenyeken.

Gervai Milán, akinek tanulmányi átlaga példás. Sportol, zenél, önkéntes feladatokat, közösségi munkát vállal. Sportja a taekwando. Hazai országos és nemzetközi versenyeken is rész vett, ahol első, második, illetve harmadik helyezést ért el.

Kántor Nilla Emma, aki szorgalmas, kitűnő tanuló, igazi közösségi ember. Óvodás kora óta táncol, hét évig a B-Cool Dance Team kispesti csoportjában akrobatikus rock and roll-t, majd 2019-től az ART's OK Táncszínház tagjaként. 2022-től kizárólag modern- és kortárstánc, valamint klasszikus balett műfajokban táncol, amelyben nemzetközi és országos első, illetve második helyezéseket ért el.

Radics Bálint Bence, aki tanulmányaiban nagyon jól teljesít. 2014-ben kezdett táncolni az akrobatikus rock and roll sportágban és versenyezni páros kategóriában. Hazai versenyen országos 1. helyezést értek el, nemzetközi eredményük 3. hely a világkupán, és jelenleg 3. helyen állnak a világranglistán 56 párosból.

Seregélyi Lilien Mia, akinek tanulmányi eredménye kiváló. Első osztályos kora óta az iskolai vers- és mesemondó-, szépolvasási versenyeken első, a kerületi versenyen 1. és 2. második helyezést ért el. Akrobatikus fitnesz, fitnesz-dance kategóriában korosztályos többszörös kupagyőztes, kétszeres magyar bajnok, egyéni világbajnoki 2. helyezett. Csapatban és formációban is többszörös kupagyőztes, magyar bajnok, világbajnoki 2. és 3. helyezett.