HÍREK  2024. június 03.      372

Remek koncertek, fantasztikus hangulat

A Curtis Live monumentális koncertjével vasárnap este ért véget az idei kétnapos Városünnep. A 15. fesztiválon a hagyományos és megszokott programok mellett számtalan újdonsággal is várták a kispestieket a Templom téren.

 

Remek koncertek, fantasztikus hangulat
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Remek hangulatban zajlott az idei Városünnep. Régóta hagyomány már, hogy Kispest várossá válásának évfordulóján, idén ez a 153., egy vagy kétnapos családi rendezvénnyel köszöntjük a születésnapot és a kispestieket, az itt élőket. De köszönet jár a KMO munkatársainak és mindazoknak, akik a rendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vettek – mondta Gajda Péter polgármester a zárókoncert előtt a nagyszínpadon.

A kispestiek évek óta várják a Városünnepet. A koronavírus-járvány idejét leszámítva minden évben megszerveztük a nagyszínpadi koncerteket és a kiegészítő programokat. Ebben az évben az Együtt lenni jó! szlogent választottuk, amellyel azt üzenjük a kerületben élőknek, hogy Kispesten élni, kispestinek lenni, egy-egy ilyen eseményen együtt szórakozni, jó! – tudtuk meg a Városünnep programjainak szervezéséért és lebonyolításáért évek óta felelős KMO Művelődési Központ és Könyvtár igazgatójától. Gábor Ilona és kollégái  idén is alaposan kitettek magukért, hogy a kispestiek jól érezzék magukat mindkét napon.

Remek koncertek, fantasztikus hangulat
A képre kattintva galéria nyílik. (34 kép)
 

A hagyományos programelemeken kívül számtalan újdonsággal is várták a családokat és a gyerekeket. Idén először vettek részt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársai a rendezvényen, népszerű volt a fővárosi kvízjátékuk, az antikvár könyvek vásárlása, de sokan játszottak az óriási marokkóval és malommal is. Soha ilyen monumentális mászófalat – 9 méter magas – nem próbálhattak ki a vállalkozó kedvűek, de ennyi társasjáték sem volt még egyidőben a téren a KMO társasjáték klubjának szervezésében, a Társas Központ Egyesület és az A-games Kiadó közreműködésével. Nyugágyas pihenőparkkal is kedveskedtünk a programok ideje alatt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Soha ilyen nagy nem volt még a színpadunk, amit az indokolt, hogy minden koncertünk fesztiválminőségű, élőben zajlott, ez azonban igényelte a színvonalas fény- és hangtechnikát. A visszajelzések alapján a közönségnek tetszettek a koncertek, sokan jöttek, még akkor is, amikor az időjárás nem kedvezett annyira a szabadtéri koncerteknek. Büszkék vagyunk arra is, hogy sikerült megszólítanunk a 13-14 éves korosztályt is: a Bolyai iskolások kívánságára, akik levelet írtak a polgármesternek, hogy jó lenne kispesti színpadon látni a korosztály nagy kedvencét, a Carson Coma Akusztik trió is fellépett. A vásározók és a vendéglátók meghívásánál előnyben részesítettük a kispesti vállalkozókat – sorolta Gábor Ilona.

Remek koncertek, fantasztikus hangulat
A képre kattintva galéria nyílik. (27 kép)
 

A nagyszínpadi programok sorát szombaton a Kispesti Obsitos Fúvószenekar nyitotta. Őket követte a tinik kívánságára, a Carson Coma Akusztik Trió, majd egy másik korosztály ikonikus kedvence, a Bikini együttes lépett fel. A napot az Irie Maffia bulija zárta. A színpadi programokat ekkor Vágó Piros konferálta.

Remek koncertek, fantasztikus hangulat
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)
 

Vasárnap délelőtt a legkisebbeknek játszott a nagyszínpadon a MintaPinty zenekar, majd a bulihangulatot közvetítő Dö’Loorien Party Music Band következett. Pápai Jocit is sokan várták már vasárnap kora délután, akit a más hangzásvilágban játszó Punnany Massif követett. Az idei Városünnep kétnapos programjait a nagyszínpadon a tavaly alakult Curtis Live koncertje zárta. A színpadi programok házigazdája vasárnap a Kispesten már jól ismert Dj Dominique volt. 

Remek koncertek, fantasztikus hangulat
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)