HÍREK  2024. július 31.      534

Zajlanak az intézményi felújítások

Huszonnégy önkormányzati épületben – 10 iskolában, 6 óvodában, 8 bölcsődében – folynak kisebb-nagyobb felújítások, javítások, építkezések a Kispest Kft. koordinálásában.

Zajlanak az intézményi felújítások
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Nagyjából az összes intézményünknél olyan karbantartási munkákat végeznek, amelyeket a nyári leállások alatt lehet és kell megoldani. Az intézményvezetők, illetve a dolgozók visszajelzései, valamint műszaki felmérések alapján kerül sor a munkákra: vannak köztük kisebb-nagyobb javítások, karbantartások, nyári tisztasági festések is, de sok esetben a munkák meghaladják a szokásos felújításokat. Minden olyan feladatot el kell végezni, amelyek szükségesek ahhoz, hogy nyugodt és biztonságos körülmények között lehessen elindítani a nevelési évet az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben. Összesen több mint 60 millió forintot fordít a munkákra az önkormányzat – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Ternyák András és Vinczek György alpolgármesterek társaságában tekintette meg a Corvin körúti Árnyas Óvodában folyó munkálatokat.

Megtudtuk: a nyári munkák során az összes iskolai tálalókonyhát felújítják a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a katasztrófavédelem észrevételei alapján. Az óvodákban és bölcsődékben ugyancsak a hivatalos szervek által is előírt épületgépészeti munkák, burkolatjavítások, tetőtér- és tetőfelújítások, festések-mázolások zajlanak, valamit termek cseréje, átépítése is.

Megkezdődik a József Attila utcai Nyugdíjasház tető és homlokzati hőszigetelése, valamint az ablakok cseréje is. Elvégzik két földszinti lakás teljes felújítását is az épületben.