HÍREK  2024. október 12.      210

Virágos volt a reggel

Alig fél óra alatt elfogyott az a hatezer darab árvácskatő, amelyet a Közpark Kft. szakemberei osztottak ki ma délelőtt a Kossuth téren.

 

Virágos volt a reggel
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Kispesten évek óta hagyomány, hogy az évszakok változásával egy időben különféle növényekkel lepik meg a kerületben élőket. Évente több alkalommal osztanak haszon és dísznövényeket pl. árvácskát, muskátlit és a testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően bolgár paradicsompalántát is. Ezek az akciók igen népszerűek, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a mai hivatalos osztás kezdete, 9 óra előtt jóval, már 8 előtt is érkeztek kispestiek. Éppen ezért, hogy biztosan minden érdeklődőnek jusson árvácskatő, a tervezett ötezer helyett hatezer növényt osztottunk ki – mondta el Szabó-Kelemen Ágnes a Közpark Kft. kommunikációs munkatársa.

Az osztásban, mint más alkalmakkor is, Gajda Péter polgármester, Vitál Márton, a Közpark vezetője és munkatársai mellett önkormányzati képviselő aktívan részt vettek. Ma Paróczai Anikótól, Rátkay Andreától, Somogyi Ildikótól és Földesi Zsolttól kapták meg a csomagonként 10-10 árvácskatövet a kispestiek. Lakcímkártya felmutatása után, személyenként egy-egy csomagot lehetett hazavinni.