HÍREK  2024. október 17.      46

Családbarát munkahely lett a Városháza

Októbertől két esztendeig viselheti a Családbarát munkahely címet a Kispesti Polgármesteri Hivatal.

A komoly feltételekhez kötött védjegy elnyeréséről szóló pályázatot évről-évre meghirdetik és ítélik oda. A cím megtartásához újra pályázni kell majd – tudtuk meg Jónás Rékától, a Humánpolitikai csoport vezetőjétől.

A cím odaítélésének körülményeiről megtudtuk, hogy ez egy objektív elemzésen alapuló minősítés, mert egy hivatalos auditálási folyamat alapján döntik el, mely szervezetek, jelentkezők kaphatják meg a védjegyet. A Családbarát munkahely védjegy és minősítés egységes rendszerének és eljárásrendjének kialakítását, továbbfejlesztését, valamint a szervezetek minősítését a Családbarát Magyarország Központ végzi.

A minősítéshez a hivatal Közszolgálati Szabályzatában és Esélyegyenlőségi Tervében szereplő intézkedések szolgáltak alapul. A hivatal családbarát intézkedései között szerepel a részmunkaidő alkalmazása, illetve az otthonról való munkavégzés lehetőségének biztosítása. Az intézkedések sorában találjuk a dolgozóknak a házasságkötéssel és a gyermekvállalással, iskolakezdéssel kapcsolatosan, valamint negatív családi események bekövetkezésekor járó támogatást. A hivatal munkaidő-kedvezményt is biztosít a szülői kötelezettségek teljesítése, valamint az egészség megőrzése érdekében.A hivatal vezetésének törekvése az, hogy ezek az intézkedések a valóságban is a családok érdekeit szolgálják. 

csaladbarat-logo