HÍREK  2013. szeptember 23.      3,199
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Divatos foglalkoztatás is lehet a Forrásházban

Az újrahasznosított farmerekből készített ruháiról ismert Réthy Fashion foglalkoztathatja a Forrásház gondozottjait. A jövőben a gondozottak gyűjthetik be és készíthetik elő a hulladék-farmeranyagot. Szombaton divatbemutatót tartottak az egyedi ruhákból.

Divatos foglalkoztatás is lehet a Forrásházban
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

Vinczek György alpolgármester nyitotta meg a különlegesnek számító divatbemutatót szombat délután a Forrásház Gondozási Központ udvarán. A kidobásra ítélt farmeranyag újrahasznosításával foglalkozó Réthy Fashion a hulladékból készített egyedi ruháit mutatta be a közönségnek. Vinczek György arról beszélt, hogy nem csupán az esemény rendkívüli, hanem maga a cél is, hiszen a Forrásház már régóta keres olyan együttműködő partnert, aki munkát tud biztosítani az itteni gondozottaknak. Elmondta, reméli, hogy gyümölcsöző lesz a folytatás, amelyhez sok sikert kívánt a divattervező és egyedi ruhákat készítő cégnek és a Forrásháznak.

Sárkány Balogh Csillától, az intézmény szakmai vezetőjétől megtudtuk, ha megvalósul az együttműködés, a Forrásház harmadik pillére – a szociális és egészségügyi gondozás mellett -, a foglalkoztatás is megvalósulhat. Az intézményben gyűjtenék be, bontanák szét és tisztítanák a hulladék-farmeranyagokat az új ruhák szabásához, így biztosítanának munkát a gondozottaknak. Azt is elmondta, hogy most dolgozzák ki a részleteket, és várhatóan a jövő évtől már a rendszeres munka is elindulhat.