HÍREK  2015. október 05.      1,720
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pompás időben rendezték a sportnapot és a főzőversenyt

Az óvodások és kisiskolások sportversenyeken, a kerületi intézmények és civil szervezetek ételkészítésben mérkőztek meg vasárnap a Katona József utcai sporttelepen. A hagyományos őszi fesztivált a Kispesti Sportközpont és a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája rendezte.

Pompás időben rendezték a sportnapot és a főzőversenyt
A képre kattintva galéria nyílik. (50 kép)

A sportversenyek már délelőtt elkezdődtek az óvodások sorversenyével, az asztalitenisz meccsekkel. Fociban ezúttal csupán két iskolai csapat lépett pályára. Volt kötélhúzás, és sokan próbálták ki a légfegyveres lövészetet is. Bemutatót tartott a Pannónia iskola tánccsoportja, az Öt Elem Wushu Egyesület és az Art’s OK Táncstúdió.

A versenyek és a bemutatók alatt 15 kispesti intézmény és civil szervezet fogott hozzá a főzéshez: Bárányfelhők (Polgármesteri Hivatal – borjúpörkölt sztrapacskával), Arcok (Art’s OK Táncstúdió – szilvás gombóc), 1re Gondolunk (sertéspörkölt), Együtt (pincepörkölt), Pörköltet Mindenkinek (PM – provanszi egytálétel marhából), Erőnlét (Kispest Közbiztonsági Egyesület – parasztpörkölt), Pirosbogrács (MSZP – palócgulyás), Kontá-rock (Kispesti Zöld Sziget Óvoda – pusztapörkölt), Kajás Majmok (Kispesti Atlétikai Club – paprikás krumpli), GESZ (csülökpörkölt juhtúrós csuszával), Aranyház (Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat – sertéspörkölt túrós pirogival), Nokedli (szüreti bekarmolós), Gábri angyalai (gombagulyás), Albi (paprikás krumpli), KAC Futókör (gulyásleves csirkecombból).

A zsűri – Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek – hosszas kóstolás után hozta meg döntését. Az idei őszi főzőversenyen az Aranyház túrós pirogival tálalt sertéspörköltje diadalmaskodott, az Erőnlét parasztpörköltje lett a második, a Pirosbogrács palócgulyása harmadik helyet ért. Különdíjat kapott a Bárányfelhők, a Pörköltet Mindenkinek, a GESZ és az Arcok.

Sportversenyek eredményei:

Általános Iskolás foci III. korcsoport
1. Kispesti Eötvös József Általános Iskola
2. Kispesti Bolyai János Általános Iskola

Óvodás Verseny
1. Kispesti Szivárvány Óvoda
2. Kispesti Arany Óvoda
3. Kispesti Százszorszép Óvoda
4. Kispesti Mese-Vár Óvoda

Amatőr asztalitenisz torna
1. Tahon Gábor
2. Kerekes Balázs
3. Gergely Róbert
4. Tahon Gergő