HÍREK  2015. október 21.      1,482
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új autókat kaptak a kispesti rendőrök

Önkormányzati támogatással jutott két Skoda Rapid személyautóhoz a kispesti rendőrkapitányság. Kispest polgármestere hivatalosan kedden adta át a járműveket a kerület rendőrkapitányának.

Új autókat kaptak a kispesti rendőrök
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Egy témája volt a kispesti rendőrkapitányság keddi állománygyűlésének: a két új rendőrautó átadás-átvétele. Az önkormányzatot Gajda Péter polgármester, Vinczek György, Kertész Csaba és Rátkay Andrea alpolgármesterek, valamint két önkormányzati képviselő, Fekete László és Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok képviselte. Plánk Róbert ezredes, rendőrkapitány mellett Meichl Géza dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány gazdasági helyettese és dr. Pella László ny. dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány kuratóriumi elnöke vett részt az eseményen.

Az önkormányzat az alapítványon keresztül nyújtott támogatást az összesen 7 millió forintba kerülő két Skoda beszerzéséhez. Elsőként Dr. Pella László köszönte meg a képviselő-testület segítségét, és azt kívánta, hogy a rendőrök használják egészséggel az autókat a kerület közbiztonsága érdekében.

Kispest polgármestere arról beszélt, hogy az önkormányzatnak ugyan nem alapfeladata a kerület közbiztonságának szavatolása, mégis talán ez az egyik legfontosabb feladat, amelyben közös a felelősség a rendőrséggel. Gajda Péter hangsúlyozta, a kerület erejéhez mérten mindent megtesz azért, hogy a közös felelősség olyan vállalásokban is megnyilvánuljon, amelyet a kispestiek is láthatnak, érezhetnek. Ilyen például a térfigyelő-hálózat folyamatos fejlesztése – jelentette ki a polgármester. Hangsúlyozva a rendőrséggel való kiváló együttműködést, Gajda Péter reményét fejezte ki, hogy a vállalásokat, támogatásokat a jövőben is biztosítani tudja a kerület; ennek alapja az önkormányzat stabil gazdálkodása.

Meichl Géza dandártábornok megköszönve az adományt, elmondta, mindent megtesz a rendőrség azért, hogy a kerületben élők szubjektív és objektív biztonságérzete tovább javuljon; ebben segít a két új autó is.

Plánk Róbert ezredes is úgy fogalmazott, hogy kiemelkedő és példaértékű az együttműködés az önkormányzattal. Hangsúlyozta, hogy a technikai fejlesztésekkel a munkájuk hatékonysága is javul. A rendőrkapitány kiemelte a Kispesti Rendészeti Központ szerepét is a közös fellépésben. A kerület közbiztonságát erősítjük – hangsúlyozta.

Kispest Önkormányzata lehetőségeihez képest kiemelt feladatának tekinti a kerület közbiztonságát, biztonságát szolgáló hivatásos és civil szervezetek munkájának támogatását. Éves szinten 30 millió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányság munkáját és munkatársait. Az együttműködés alapja egyrészt a túlszolgálat anyagi támogatása, másrészt a térfigyelő-rendszer közös üzemeltetése. A Kispest Közbiztonságáért Alapítványt 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat. Tavaly szeptemberben egy használt Opel szolgálati gépjárművet vásárolt a Kispesti Készenléti Polgárőrség abból a 2 millió forintnyi támogatásból, amelyet az önkormányzattól kapott. Augusztusban egy 4 millió forint értékű Suzuki SX4 szolgálati autót adtak át az kerületi lánglovagoknak. Gesztusértékű felajánlással is támogatja az önkormányzat a kerületi tűzoltóság és rendőrség hivatásos és köztisztviselői állományát, valamint a mentőállomás munkatársait. A szervezetek dolgozói 500 forintos kedvezményes jeggyel használhatják a Kispesti Uszodát.