HÍREK  2016. január 06.      1,555
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megszűnt a bölcsődei várólista Kispesten

Az önkormányzat hat bölcsődéjébe 2016. január 4-én 376 kispesti kisgyermek jár. A bölcsődékben összesen 450 férőhelyre van, így minden gyermek nappali ellátását biztosítani tudja az önkormányzat, ezzel a bölcsődei várólista gyakorlatilag megszűnt – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Vinczek György alpolgármesterrel, valamint Nagy Péter humánszolgáltatási igazgatóval látogatott el a felújított Csillagfény bölcsődébe.

Megszűnt a bölcsődei várólista Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A látogatásnak most az ad örömteli aktualitást, hogy az önkormányzat takarékos gazdálkodásának köszönhetően tavaly év végén lehetőség nyílt arra, hogy a kerületi fenntartásban lévő bölcsődék és óvodák játékokat és eszközöket vásárolhassanak maguknak 250-500 ezer forint értékben – mondta a polgármester, akinek Brinza Istvánné, az Egyesített Bölcsődék vezetője mutatta meg a bölcsőde új szerzeményeit. Gajda Péter szerint a Csillagfény bölcsőde tavalyi bővítésével mára minden kispesti család bölcsőde-igényét ki tudják elégíteni, hiszen az önkormányzat által biztosított 450 férőhely elegendő.

Jelenleg nagy üzem van a kerület bölcsődéiben, hiszen az év elején, januárban, februárban zajlanak a beiratkozások, a beszoktatások, most is bölcsődénként 10-20 új kisgyereket várnak – kapcsolódott a polgármester gondolataihoz Brinza Istvánné, aki szerint jókor jött az intézményekben ez a fejlesztés. Mint mondta, ebből olyan játékokra, eszközökre is futotta, amelyeket más forrásból nem tudtak volna beszerezni. Példaként említette a Csillagfény bölcsődét, ahová ennek köszönhetően fejlesztő játékok is kerültek, ami azért is fontos, mert a kerületi bölcsődékben integrált gondozás folyik, így bölcsődénként 2-3 sajátos nevelési igényű kisgyerek is jár – tette hozzá az intézményvezető.

A kerületi bölcsődék működéséről, pedagógiai programjáról a hagyományos Bölcsődenyitogatón tudhatnak meg többet a kerületben élők január 16-án a Wekerlei Kultúrházban.