HÍREK  2016. január 15.      2,967
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadták a kerületi kormányablakot

Mától a régi okmányiroda helyén kialakított kormányablakban intézhetik ügyeiket a kispestiek.

Átadták a kerületi kormányablakot
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Magyarországon a kispesti a 235. kormányablak, ahol felkészült kollégák várják az ügyintézésre érkező lakosokat – mondta el köszöntőjében a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke, hozzátéve a régi XIX. kerületi okmányiroda mintegy ötvenezres ügyfélforgalmat bonyolított le tavaly. Beszéde végén dr. Ignácz István kijelentette, kulturált ügyfélkiszolgálást vár az itt dolgozóktól.

A Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető dr. György István arról beszélt, hogy az okmányirodák átalakítása kormányablakokká jelentős állomása a jelenleg is zajló közigazgatási reformnak. Elmondta, hogy mintegy 530 ügytípust lehet intézni a kormányablakokban, és ezek száma nőni fog a jövőben. A kormánymegbízott hozzátette, a lakcímbejelentés kivételével – amelyet csak az adott kerületben, településen lehet ­–, az összes kormányablakban bármelyik ügyet el tudják intézni az állampolgárok. Végezetül megköszönte Kispest önkormányzatának segítőkészségét, és külön Gajda Péter polgármesternek a jó együttműködést.

Az átadást jelképező nemzeti színű szalagot dr. Ignácz István, dr. György István, Gajda Péter és dr. Kovács Bence, a kispesti kormányhivatal vezetője közösen vágta át. A folytatásban a hivatalvezető kalauzolta végig a vendégeket, bemutatva nekik a régi okmányirodához hasonlóan 19 ablakkal működő kormányablakot.

Az átadóünnepségen Vinczek György alpolgármester, valamint Dódity Gabriella, Ékes Gábor, Lazányi Ferenc és Fekete László önkormányzati képviselők is jelen voltak.