HÍREK  2016. április 07.      3,877
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megkezdődött a sportcentrum-beruházás a Kertvárosban

Területrendezési munkák folynak a Főkert egykori kertvárosi telephelyén; a 16 hektáros területen épül majd fel a Dél-Pesti Utánpótlás Centrum. A munkálatokat ma megtekintette Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője.

Megkezdődött a sportcentrum-beruházás a Kertvárosban
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Több mint ezer ún. „gazfát” vágtak és vágnak ki, eltakarítják az illegális hulladékot, valamint feltöltik földdel az elhanyagolt, régóta használaton kívüli területet. A területrendezés várhatóan július végéig tart, nyár végén, ősz elején kezdődhet a sportcentrum építése a Nemzeti Sportközpontok beruházásában. A területen hét nagyobb és néhány kisebb focipálya, valamint a főépület és parkoló épül.

Kispest polgármestere a bejáráson elmondta, hogy az állami beruházás az őszi kezdést követően várhatóan egy évig tarthat. Gajda Péter hangsúlyozta, az önkormányzat kérte a beruházót, hogy az építkezés során vegye figyelembe a környéken élők érdekeit. Előírás volt a fák pótlása is: ötszáz új fát kell ültetni, ezen kívül 20 millió forint pénzbeli megváltást kap az önkormányzat, amelyet kerületi zöldfejlesztésre fordít – hangsúlyozta a polgármester.

Vinczek György arról beszélt lapunknak, hogy 2014-ben az önkormányzat a lakossági véleményeket befogadva módosította a rendezési tervet. Így egyebek mellett a házaktól távolabb lévő centerpályák kapnak majd világítást. A területet a Kézmű Nonprofit Kft. (volt Kézműipari Vállalat) és a lajosmizsei vasútvonal között épülő úton lehet megközelíteni.