HÍREK  2016. július 05.      1,584
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gyarapodik a szakrendelő eszközparkja

Az önkormányzat idei költségvetésében mintegy 23 millió forintot különített el a Kispesti Egészségügyi Intézet eszközparkjának fejlesztésére, korszerűsítésére. Ennek keretében most 8 millió forint értékben vásárolhat majd eszközöket az intézmény.

 eu intezet

A Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) vezetője, dr. Vargha Péter főigazgató-főorvos kérésére sor kerülhet az első 8 millió forint elköltésére abból a 23 millió forintból, amelyet a képviselő-testület a 2016-os költségvetésben különített el az intézmény műszerparkjának fejlesztésére, a gyógyítás körülményeinek javítására – tudtuk meg lapunk Kispest polgármesterétől. Gajda Péter elmondta, a KEI által elkészített fejlesztési koncepcióban jelenleg az urológiai osztály kap majd egy célvizsgálatokra is alkalmas flexibilis cystoscopot (3,5 millió), a külső szállítások lebonyolítására egy személygépkocsit (3 millió), valamint egyéb kisebb eszközöket (1,5 millió). A polgármester kiemelte, hogy az önkormányzat folyamatosan nagy figyelmet fordít a biztonságos szakellátás biztosítására, így lettek a szakrendelőben néhány év alatt sok millió forintot érő korszerű diagnosztikai készülékek, nőgyógyászati ultrahang és mammográf.   

Dr. Vargha Péter, a szakrendelő főigazgató-főorvosa a néhány nappal ezelőtt megtartott hagyományos Semmelweis-napon rendezett dolgozói ünnepségen már örömmel jelentette be, hogy az intézmény gazdálkodása az önkormányzat segítségével rendeződik, folyamatos a műszerbeszerzés, és elképzelhető, hogy az intézmény béren kívüli juttatást is ki tud majd gazdálkodni dolgozóinak. A főigazgató korábban arról is beszélt, hogy bár nagyon nehéz helyzetben van a honi egészségügy, a kispestieknek egyelőre nem kell aggódniuk, biztonságos a szakellátás a kerületben.