HÍREK  2016. augusztus 02.      1,292
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűzoltósági és harcművészeti bemutatók a nyári táborban

Az elmúlt héten is bőséges program várta a Vass iskolában táborozó gyerekeket: a szerdai nyílt napon a kispesti tűzoltók munkájával ismerkedtek, pénteken pedig a BRFK munkatársai tartottak harcművészettel és kutyás bemutatatóval egybekötött interaktív bűnmegelőzési programot az iskola udvarán.

Tűzoltósági és harcművészeti bemutatók a nyári táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A Vass iskolában táborozó gyerekek szerdán a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságára látogattak el, ahol izgalmas programsorozat keretein belül ismerkedtek a tűzoltósággal és a tűzoltók mindennapjaival az önkormányzat által támogatott nyílt napon. Az Üllői úti laktanya udvarán Tordai László tűzoltó őrnagy, tűzoltóparancsnok köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket. A résztvevők elsőként egy műszaki mentési gyakorlatot láthattak, amelynek feltételezése szerint három személygépjármű ütközött össze. Ezt követően olajtűz vízzel való eloltását modellezték a tűzoltók: a résztvevők szemtanúi lehettek annak, hogy milyen az, ha a tűzhelyen felejtett ételmaradék lángra kap, és azt valaki vízzel szeretné eloltani. Végül tálcatűz porral oltóval történő eloltásának bemutatója következett. A nap zárásaként a gyerekek felülhettek a tűzoltó gépjárművekre, és kísérőikkel körbejárhatták a laktanyát. A táborozó gyerekek egymás után tették fel kérdéseiket, amelyekre a tűzoltók segítőkészen válaszoltak. Mindannyian rengeteg élménnyel távoztak a laktanyából, és arra kérdésre, hogy ki szeretne tűzoltó lenni, bátran emelték magasba kezeiket.

Tűzoltósági és harcművészeti bemutatók a nyári táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Pénteken bemutatók egész sora – a BRFK Bűnügyi Technikai Osztálya Bűnügyi Kutyavezetői Alosztálya, a Magyar Vöröskereszt, a Central Wolf önvédelmi csapat és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportjának szakmai programja –, majd ügyességi sorversenyek és kreatív csoportfeladatok várták a gyerekeket a Vass iskola udvarán.