HÍREK  2016. november 16.      1,037
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűzifát kapnak a rászorulók

Megkezdődött a téli tüzelő kiszállítása a legrászorultabb kispesti családoknak, a Közpark Kft. 35 címre szállít ki tűzrevalót.

Tűzifát kapnak a rászorulók
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Idén is folytatja a tűzifaakciót az önkormányzat: a tél beállta előtt 35 rászoruló kispesti család kap mintegy 1,5-1,5 köbméter tüzelőt: fát és – ahol a kályha vagy kazán alkalmas az elégetésére –papírhulladékból készített „téglát”, papírpelletet. Az első adag tűzrevaló kiszállításában Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester is segédkezett a Báthory utcában.

A tüzelőt rászorultságtól függően most is olyan családok kapják, amelyeket az önkormányzat szociális irodájának munkatársai javasoltak támogatásra. A családonkénti 1,5 köbméter fa több mint egy hónapra elegendő a fűtéshez – tudtuk meg a polgármestertől. Gajda Péter elmondta, a gázzal fűtő rászoruló családokat is támogatja az önkormányzat, ők szén-monoxid-riasztó készüléket kaphatnak, ugyancsak a szociális iroda javaslatai alapján. Szociális intézményhálózatunk mindazoknak próbál segíteni, akik a tél közeledtével erre rászorulnak – fogalmazott a polgármester.

A téli tüzelőt az önkormányzat megbízásából a Közpark Kft. teherautója szállítja ki a rászoruló családoknak. Bán Zoltán ügyvezető lapunknak elmondta, a 35 család ellátása jó minőségű, kemény tűzifával az időjárás függvényében körülbelül egy hétig tarthat.