HÍREK  2016. november 16.      1,334
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadták a Mese-Vár tornaszobáját

Jövőre folytatódik és 2019-ig tart az az intézmény-felújítási program, amely keretében újabb 1,5 milliárd forintot költ az önkormányzat intézményei (óvodák, bölcsődék) korszerűsítésére – jelentette be Gajda Péter polgármester a Mese-Vár óvoda Zrínyi utcai épületében, ahol elkészült az új tornaszoba és a hozzátartozó öltöző, a fürdőblokk, valamint a melegítőkonyha felújítása. A felújításra 15 millió forintot költött az önkormányzat.

 

Átadták a Mese-Vár tornaszobáját
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)

Ez az óvodai beruházás is része annak a 2006-ban megkezdett intézmény-felújítási programnak, amelynek keretében az önkormányzat 2016-ban mintegy 100-120 millió forintot tervezett intézményeinek felújításra – mondta Gajda Péter polgármester a Mese-Vár óvodában, ahol régi vágya teljesült ebben az évben az intézménybe járó gyerekeknek és az ott dolgozóknak, hiszen a Gábor iskola és az óvoda között lévő igencsak rossz műszaki állapotban lévő melléképület az óvodához került, amelyből tornaszobát alakítottak ki.

Az elmúlt években, a több ütemben végzett munkálatoknak köszönhetően a Mese-Vár óvoda szinte teljes egészében, kívül-belül megújult – hangsúlyozta a polgármester, aki ez alkalommal jelentette be, hogy 2017-től folytatódik és 2019-ig tart az az intézmény-felújítási program, amely keretében újabb 1,5 milliárd forintot költ az önkormányzat saját fenntartású intézményei (14 óvoda, 6 bölcsőde) korszerűsítésére. Bár ezek a felújítások nem mindig lesznek látványosak, hiszen egy alapvezeték-csere nem jelent esztétikai változást, de szükséges, és a zavartalan működéshez elengedhetetlen – tette hozzá Gajda Péter.

A tornaszoba-átadón a polgármester még egy jó hírrel szolgált: a tavalyi évhez hasonlóan, az önkormányzati bölcsődék mellett már az óvodák is kapnak 250-500 ezer forintnyi játékfejlesztési támogatást az év végén. A Mese-Vár ovisok egy kicsit most előbb, az ünnepség keretében kapták meg azokat a hangszereket, dobokat, eszközöket, amelyeket ebből a keretből vásároltak.

A kívül-belül megújult Mese-Várban teljes építészeti, gépészeti, elektromos felújítás, valamint a régi, elhasználódott víz-, és szennyvízvezetékek, szerelvények cseréje is megtörtént. Az óvodában dolgozók kívánságára a belső válaszfalak áthelyezésével, új helyiségeket hoztak létre. Így kialakítottak egy 10 négyzetméteres étkezőt, vizesblokkot a dolgozóknak, egy 64 négyzetméteres tornaszobát a hozzátartozó 14 négyzetméteres öltözővel, fürdőblokkal, mosdókkal, szertárral, valamint több tároló helyiséget is. Az építészeti felújítás magában foglalja a régi járó- és oldalburkolatok cseréjét, új nyílászárók beépítését – sorolta az elvégzett munkákat Kránitz Krisztián, a felújítás műszaki felügyeletét VAMŰSZ igazgatója.

Pékné Varga Katalin óvodavezető örömmel kalauzolta vendégeiket, a szülőket, az önkormányzat képviselőit, a kerület más intézményeinek vezetőit az új épületben, és az ünnep alkalmával a Süni és a Maci csoport rövidke bemutatójával kedveskedtek nekik.