HÍREK  2016. november 17.      1,852
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Amatőr élsportolók kaptak önkormányzati támogatást

Nyolcvan, 18 év alatti kispesti amatőr élsportoló vehetett át önkormányzati pályázati támogatást a Városházán tartott szerdai ünnepségen. A pályázatokat elbíráló Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság idén is 1,8 millió forintot osztott szét a versenyzők között.

Amatőr élsportolók kaptak önkormányzati támogatást
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A díjátadón Gajda Péter polgármester, Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke adta át a díjakat, valamint Vinczek György alpolgármester köszöntötte a fiatalokat. Az eseményen, stílusosan a kispesti Musztáng Sportegyesület, amelynek elnöke, művészeti vezetője az elmúlt hetekben Kispest Sportjáért Díjjal kitüntetett Tormásiné Neuwirth Anikó, ifjú táncosai adtak parádés műsort.

A pályázatok értékelésénél a szakbizottság azokat a 18 év alatti amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben versenyeztek eredményesen, és a további felkészülésükhöz igényeltek segítséget pályázatukkal. Az 1,8 millió forintnyi támogatási összeget a bizottság differenciáltan osztotta el. Kiemelten támogatta a 2015-ben vagy 2016 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül azokat, akik világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európai kupán elért 1-6. helyezést értek el. Közülük is kiemelt támogatást kaptak az olimpiai sportágban nemzetközi eredményt elért versenyzők. Támogatást kaptak az országos bajnokságon, diákolimpián és Magyar Kupán 1-3. helyezésért elért sportolók is.