HÍREK  2016. december 10.      1,835
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bővül a térfigyelő rendszer

Megérkeztek az új térfigyelő kamerák: a jelenleg működő csaknem ötvenhez 12 helyszínen újabb 14-et csatlakoztat az önkormányzat.

Bővül a térfigyelő rendszer
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A polgármesteri programban megfogalmazottaknak megfelelően zajlik a Kispesti Térfigyelő Rendszer bővítése. Ugyan az elmúlt években biztonságosabb lett a kerület, de továbbra is sok még a feladatunk, elsősorban az illegális hulladék-elhelyezés és a kisebb horderejű bűncselekmények, szabálysértések okoznak gondot. Ezért erősítjük a Kispesti Rendészeti Központot, és még idén tovább bővítjük a Kispesti Térfigyelő Program kameráinak számát – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki elmondta: minden most felszerelt kamera HD-felbontásban rögzít, és a jogszabályok értelmében az elkészült felvételeket 8 napig megőrzik.

Új kamerák kerülnek a KöKi Terminál két függőfolyosójára, a Vak Bottyán utca felőli mozgólépcsőhöz, a KöKi Terminál tetejére, a Vak Bottyán utca és a Sibrik Miklós út kereszteződésébe, a Határ úti 50-es villamos végállomáshoz, a Lehel utca-Ferihegyi gyorsforgalmi út lehajtójához, a Kossuth tér és Attila utca kereszteződésébe, a Nagykőrösi út és a Hofherr Albert utca kereszteződésébe, az Ady Endre út és a Hofherr Albert utca kereszteződésbe, a Kisfaludy utca 38. alatti lakóház emeletére, a Vécsey utca és a Bem utca kereszteződésébe, a Simonyi Zsigmond utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésébe.