HÍREK  2016. december 15.      2,320
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elindult a parkfelújítási mintaprojekt

Megkezdődött és hamarosan be is fejeződik a Dobó Katica és a Kazinczy utca közötti parksáv felújítása. Ez az első állomása a lakótelepi szalag- és pontházak közötti régi játszóterek, parkok felújítását célzó önkormányzati programnak.

Elindult a parkfelújítási mintaprojekt
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Régi tervünk volt, hogy a nagy kerületi parkok és terek rendbetétele után nekilássunk a lakótelepi kisebb, javarészt már használaton kívüli játszóterek, parkok pihenőparkká alakításának. Elsőnek a Dobó Katica és a Kazinczy utca közötti sáv felújítása kerül sorra, közel 20 millió forintot költünk arra, hogy kulturáltabb legyen a környezet. A mintaprojekt alapján a parkrekonstrukciós program tovább folytatódik – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester a mai bejáráson, amelyen Bogó Józsefné és Fekete László önkormányzati képviselőkkel együtt megtekintette a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda, illetve a Zöldprogram Iroda közös mintaprojektjét.

A parkrendezéssel összesen mintegy 150 négyzetméterrel gyarapodott a teljes zöldterület, amelyre mintegy 1000 cserjét és évelő növényt telepítettek, valamint kiültettek több mint 600 rózsatövet is. Tizenkét új padot és négy saját testsúlyos edzőeszközt (street-workout) helyeztek ki, alattuk gumiborításúra cserélték a burkolatot. A régi, töredezett aszfaltréteget felbontották és elszállították, ahol kellett, újra aszfaltoztak, parkolókat építettek.