HÍREK  2016. december 16.      2,840
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rászoruló családok kaptak támogatást

Egyszeri 15 ezer forintos segítséget nyújtott az önkormányzat 1020 nehéz helyzetben lévő kispesti családnak, magánszemélynek a polgármester kezdeményezésére, a Szociális és Lakásügyi Bizottság döntése értelmében. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, lakhatási támogatásban, gyógyszertámogatásban, ápolási támogatásban részesülők kapják a szociális támogatást.

Rászoruló családok kaptak támogatást
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

A Kispesti Szociális Szolgáltató Centrummal gondozási kapcsolatban álló 57 család a Városházán rendezett kisebb ünnepségen vehette át az ajándékot péntek délután. Az önkormányzat részéről Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, valamint Varga Attila, Bogó Józsefné és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők voltak jelen a rendezvényen. A karácsonyi hangulatról Deák Viktor énekes-gitáros gondoskodott.

Vinczek György köszöntőjét követően Kispest polgármestere mondott beszédet, hangsúlyozva, kiemelt feladat segíteni azokat a kispestieket, akik már csak az önkormányzat segítségében bízhatnak. Gajda Péter elmondta, a kerület először juttat ilyen típusú támogatást, amelyet 1020 család kaphat meg. Bízom benne, hogy jól jön a segítség, kicsit hozzá tud járulni az önkormányzat ahhoz, hogy könnyebb, gondoktól mentesebb legyen az ünnep.

A szociális bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy Kispest családként is felfogható, ezért az önkormányzat úgy tekint a támogatottakra, mint a család tagjaira, akikért próbál mindent megtenni, az év végi támogatás is ennek része. Varga Attila hozzátette, reméli, a 15 ezer forint segítséget jelent a családoknak, és kérte őket, hogy a jövőben is bizalommal forduljanak a kispesti szociális ellátórendszerhez.

A támogatásokat Gajda Péter polgármestertől, Varga Attila bizottsági elnöktől és Ikladiné dr. Petres Veronikától, a szociális iroda vezetőjétől vehették át a megjelentek.