HÍREK  2017. február 01.      1,360
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az új év első kispesti babáját köszöntötték

Virággal, vörösborral és babacsomaggal köszöntötte a polgármester otthonában a Herendi családot, valamint a kerület legifjabb polgárát, Herendi Zentét. 

 

Az új év első kispesti babáját köszöntötték
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Hagyomány már, hogy a város nevében köszöntjük az új év első kispesti kisbabáját és családját. Kispestre évente 500-550 kisbabát hoznak haza szüleik. Tavaly például 551 csecsemő született. Ez a folyamatosan növekvő gyermekszám talán azt is jelenti, hogy a fiatal családok szívesen élnek Kispesten, nem költöznek el más kerületbe, itt képzelik el a jövőjüket – mondta Gajda Péter polgármester, amikor meglátogatta a Jókai utcában élő családot.

Zente 2017. január elsején 7.58-kor 2730 grammal és 47 centiméterrel született a család második gyermekeként. Zente testvére hat éves, a Gyöngykagyló óvodába jár, nagy izgalommal várta az új kis jövevényt, és most a vendégeket.

A polgármester ez alkalommal is átadta azt a kerületi babacsomagot, amelyet hazaérkezése után minden kispesti újszülött megkap a területi védőnőtől. Az egységcsomagban olyan, a védőnőkkel egyeztetett kiadványokat és eszközöket találnak az anyukák, amelyek megkönnyítik a kisbaba gondozását (kombi dressz, babasapka, partedli, törölköző, textil pelenka, szoptatós füzet, oltási információk, Kispesti Babaváró kiadvány).