HÍREK  2017. március 03.      1,368
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fórum a Kerületi Építési Szabályzatról

Az előzetes tájékoztatási szakaszba léptek az Üllői út-Lehel utca-Vak Bottyán utca-kerülethatár által határolt területre készülő Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) munkálatai: csütörtök délután tartott lakossági fórumot az önkormányzat a Városházán.

Fórum a Kerületi Építési Szabályzatról
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Bevezetőjében Berencz Ibolya főépítész elmondta, az előzetes tájékoztatási szakaszban az érintett terület tulajdonosaitól, bérlőitől, lakóitól és a civil szervezetektől vár javaslatokat az önkormányzat. Hozzátette, konkrét tervezési lépésekről még nem lehet beszélni; azért is fontosak az észrevételek az önkormányzat számára, hogy a befektetői szándékok összhangba kerüljenek a lakossági igényekkel.

Több olyan forgalomtechnikai kérdés is felmerült (pl. forgalomkorlátozás a Vak Bottyán utcában, „fekvőrendőrök” építése), amelyek nem tartoznak a KÉSZ tárgykörébe. Hasonló a helyzet a Ferihegyi repülőtértől a Nyugati pályaudvarig vezető gyorsvasút ügyével – amelynek forgalma a meglévő vágányokon lebonyolítható –, a járdák és utak állapotával, valamint a közbiztonság, illetve a köztisztaság érdekében vágyott térfigyelő kamerák telepítésével is, egyik sem kapcsolódik a szabályozási tervhez. Utóbbi a szociális városrehabilitációhoz kapcsolódhat, amelynek célja, hogy a szlömösödő területeket rendbe tegye az önkormányzat. A KÉSZ a problémák kezeléséhez, a biztonság erősítéséhez teremthet lehetőséget – mondta el lapunknak a főépítész. A parkolás megoldása, a területen belül kisebb közpark, zöldterület létrehozása, valamint a zajvédőfal viszont bekerült a javaslatok közé.

Berencz Ibolya arról is tájékoztatta a kispest.hu-t, hogy a következő lépésben elkészül az új szabályozási terv tervezete, amelyet a partnerségi eljárás keretében egy újabb lakossági fórumon véleményezhetnek az érintettek. A képviselő-testület dönti el majd, hogy ezek közül melyek kerülnek be a készülő tervbe, és a végleges KÉSZ-t fogadja el a testület.