HÍREK  2017. március 27.      1,065
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészség mindenek előtt

Mintegy 130 kispestit vizsgáltak meg az önkormányzati egészségnapon vasárnap az Élmunkás lakótelepen. A szűrőkamion az európai uniós támogatású országos Egészségvédelmi Szűrőprogram keretében érkezett Kispestre. A 2010-ben indult és 2020-ig tartó programban eddig 5 millió vizsgálatot végeztek el, csaknem 400 ezer ember vett részt benne.

Egészség mindenek előtt
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Kispesten főképp a környék, a Kertváros lakosságát várta 34 féle ingyenes szűrővizsgálattal a kamion: többek között testtömeg analízis, vércukormérés, táplálkozási tanácsadás, szív- és érrendszeri, valamint látás- és hallásvizsgálat szerepelt a lehetőségek között.

Az egészségnap főszervezőjétől, Varga Attilától megtudtuk, a kertvárosiak pozitív visszajelzései alapján kezdték szervezni a programot együtt a Kispesti Diabétesz és Egészségklubbal, az önkormányzat támogatásával. Az önkormányzati képviselő elmondta, a vizsgálatok eredményeit az Információs Prevenciós csomaggal együtt mindenki kézhez kapta a szűrés után, ezekkel – ha szükséges – tovább lehet menni a házorvoshoz vagy a szakorvoshoz.

A Diabétesz Klub vezetője lapunknak hangsúlyozta, azért kellenek a vizsgálatok, mert fontos, hogy az ember tisztában legyen szervezete állapotával, és ha valami probléma van, az minél hamarabb kiderüljön és kezelni lehessen. Huszák János elmondta, a klub évente kétszer, tavasszal és ősszel rendez egészségnapokat, a vasárnapi kamionos szűrővizsgálattal most a tavaszi megvalósult.