HÍREK  2017. április 06.      1,587
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A wekerlei kispiac felújítását támogatja a főváros

Döntött a fővárosi közgyűlés a 2016 májusában meghirdetett Tér_Köz pályázatra beadott kerületi önkormányzati város-rehabilitációs tervek támogatásáról. Kispest négy pályázattal is indult, ezek közül a fővárosi testület a wekerlei kispiac felújítását támogatta 110 millió forinttal.

wekerlei-piac 

Mint azt Gajda Péter polgármestertől, a fővárosi közgyűlés tagjától az ülés után megtudtuk, a pályázatok beadásának határideje 2016. november 30-a volt, a 23 kerülettől összesen 42 projekt érkezett. Kispest is négy elképzeléssel pályázott: vizes játszótér kialakítása a Berzsenyi utcában, többfunkciós KRESZ- és közösségi park kialakítása az Eötvös utcában, a Temesvár utca 117/a. alatti épület többfunkciós korszerűsítése és a wekerlei kispiac felújítása. A fővárosi testület ez utóbbit támogatta.  

A koncepcióterv elkészítéséhez egy korábbi közvélemény-kutatás eredményeit, illetve a többfordulós közösségi tervezés (kereskedők, wekerlei civilek) során felmerült ötleteket, javaslatokat használta fel a kerület – tudtuk meg a Társadalmi Kapcsolatok Csoportjának vezetőjétől. Vadon Etelka elmondta azt is, hogy a koncepcióterveket Füzes András és Tóth Péter készítette, Az átépítés tervezésénél fontos szempont volt az is, hogy teljesüljön a helyi civilek régóta dédelgetett vágya is, hogy a megújuló piac alkalmas legyen kisebb közösségi események megtartására a nyitvatartási időn túl is, valamint akadálymentesen lehessen megközelíteni.

A most megítélt támogatásból megvalósuló tervek pontos tartalmát a főváros és a kerület közötti az együttműködési megállapodásokban, folyamatosan, 2017. június 30-ig rögzítik majd.