HÍREK  2017. április 19.      2,804
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyárra elkészülnek a kültéri medencék

Jól halad a kültéri élmény- és gyermekmedence építése a Kispesti Uszoda kertjében.

Nyárra elkészülnek a kültéri medencék
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

 

A téli időjárás kicsit hátráltatta a két kültéri medence (élmény és gyermek) építését, ennek ellenére várhatóan május végén megnyílik a szabadtéri fürdőrész az uszodakertben – tudtuk meg Kertész Csaba alpolgármestertől, aki szerint a 80-85 millió forintból épülő új rész alaposan megváltoztatja az uszoda életét az idei próbaév lesz, és a tapasztalatok alapján újragondolják az uszoda és a külső strandrész működését. Kertész Csaba szerint az előttünk álló nyár fontos tapasztalatokat hoz majd, hiszen össze kell hangolni, de el is kell különíteni az uszoda külső és belső működését.

Az uszodakert az elkövetkező időszakban alaposan megváltozik majd, hiszen a két új medence mellé homokozó és kiszolgáló létesítmények (zuhanyozók, öltözők) épülnek. Ezen kívül az egyik strandröplabda-pályából szintén füves terület lesz. Ez nem jelenti azt, hogy megszűnne a strandröplabdázás a kertben, hiszen a megmaradt négy pályán továbbra is tartanak majd versenyeket – mondta el lapunknak az alpolgármester, aki szerint a változások nem befolyásolják majd a nyári táborok zavartalan lebonyolítását sem. 

Ebben az évben már készülnek arra is, hogy jövőre lecserélik a régi elavult öltözőszekrényeket, és újfajta, használatarányos, karórás beléptető rendszert szerelnek majd föl – foglalta össze a tennivalókat az alpolgármester.