HÍREK  2017. május 12.      1,634
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Születésnap a Szivárvány oviban

Tortával, ajándékokkal és műsorral ünnepelte indulásának 25. évfordulóját a Kispesti Szivárvány Óvoda péntek délután.

Születésnap a Szivárvány oviban
A képre kattintva galéria nyílik. (22 kép)

Kaszper Ágnes óvodavezető köszöntötte az ünnepség vendégeit: óvodásokat, szülőket az ovi régi és mai dolgozóit, a megjelent intézményvezetőket, önkormányzati képviselőket, Gajda Péter polgármestert, Burány Sándor országgyűlési képviselőt és dr. György István fővárosi kormánymegbízottat.

Az óvodavezető a múltat felidézve elmondta, hogy a nevelőcsapat magja már 34 éve dolgozik együtt, „fiatal gárdaként1983-ban egy lakásóvodába szorultunk, ahol csak lelkesedésünk és életkedvünk ragyogta be mindennapjainkat… Azokat az éveket vidámság, humor, jókedv jellemezte”. Aztán a Vörös Csillag Traktorgyár régi óvodájába költöztek, majd 1991-ben megkapták a mai épületet. „Semmi jóval nem kecsegtetett a látvány, mert ez az intézmény először bölcsőde, majd kis ideig kihelyezett iskola volt, és ez erőteljesen meglátszott rajta. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy méltón várjuk az első – akkor még Petőfi óvodás – gyerekeket… Tudtuk, éreztük, hogy megtaláltuk azt a helyet, ahol gyökeret verhettünk, és végre elkezdhetjük lerakni azokat az erős alapokat, amire biztonságban építhetjük szakmai jövőnket… Sokszínű tevékenységeink kifejezéseként választottuk 1996-ban a Szivárvány Óvoda nevet.” Beszélt arról is, hogy 2011-ben nagy törés következett be az óvoda életében, több kolléga nyugdíjba vonult, gyesre ment, ám nagy változások következtek: „pedagógiai munkánk megújult, friss lendületet kapott, nevünkhöz méltón sokszínűség jellemezte és jellemzi a mai napig is óvodai életünket. Kaszper Ágnes kiemelten szólt a 2014. évről, amikor teljesen megszépült az óvoda udvara. Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik az elmúlt negyed században segítettek az óvodának.

Kispest polgármestere is kitért a családias óvoda udvarának teljes felújítására 2014-ben, amelyre mintegy 10 millió forintot költött a kerület, és megígérte akkor, hogy folytatódik a korszerűsítés, hiszen van még bőven feladat. Gajda Péter elmondta, éppen a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők, hogy 50 millió forint önerővel pályázatot nyújtanak be az óvoda energetikai fejlesztésére, a nyílászárók teljes cseréjére. Ha nem kapunk kormányzati segítséget, megoldjuk saját forrásból – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy évi 500 millió forintos keretet különített el az önkormányzat a kispesti óvodák és bölcsődék felújítására. Köszöntője végén Gajda Péter megköszönte az óvodában folyó munkát, és átadta az önkormányzat születésnapi ajándékát, egy trambulint.

A jeles nap alkalmából György István is köszöntötte az óvodát, és Dódity Gabriella önkormányzati képviselővel ajándékokat adott át. A fővárosi kormánymegbízott egyben kérte az óvodavezetőt, hogy állítson össze egy listát, mert a képviselővel együtt 150 ezer forint értékben játékokat is felajánlanak az óvodának.

A születésnapi zenés, táncos, verses műsorban felléptek óvodai csoportok, iskolás táncosok, „banyatánccal” az óvoda dolgozói, és az utolsó ovistánc mellé az 1952-ben bemutatott amerikai filmmusical, a Singing In The Rain slágere is felcsendült, amire aztán még a nap is kisütött. Végül 25 színes lufi szállt az ég felé, és a születésnapi torta is megérkezett az udvarra.