HÍREK  2017. május 22.      1,268
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

10 éves lett a játszóház

Tortával, kézműveskedéssel, játékkal ünnepelte tízedik születésnapját a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum Apró Talpak Játszóháza szombaton.

10 éves lett a játszóház
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Összesen mintegy százan vettek részt a délutáni rendezvényen a Táncsics utca 7. alatti épület kertjében. Azokat a családokat várták, amelyek a tíz év alatt jártak erre a programra. A centrum igazgatójától megtudtuk, évente csaknem 20-25 gyermek fordul meg a játszóházban, és amikor kinövik, mindig érkeznek újak helyettük. Az Apró Talpak Játszóház heti két alkalommal, hétfőn és szerdán 9-13 óráig várja a hátrányos helyzetű, 0-6 éves gyermeket nevelő, az intézmény által gondozott családokat: készségfejlesztés, közösségfejlesztés folyik itt gyermekek és családjaik számára. Szakembereink figyelemmel kísérik a családokat, a fejlődésben bármilyen téren megkésett gyermekről jeleznek a szülőnek, a családsegítőnek, de a tehetségek gondozását is előtérbe helyezik. A játszóház kiemelt célja, hogy az integráció jegyében segítse a felnőtteket a szülői szerepek megerősítésében, a gyermekek egészséges életre nevelésében – mondta el lapunknak Vighné Vincze Erzsébet.

Azt is megtudtuk az intézményvezetőtől, hogy a játszóház életre hívása Kozmáné Sarkadi Zsuzsának köszönhető, családgondozóként ő hozta létre és működteti, viszont betegsége miatt sem ő, sem a játszóház másik alapmunkatársa, Deákné Császár Gabriella nem tud jelen lenni a születésnapi partin. Azt is elmondta Vighné Vincze Erzsébet, hogy a KÖKI Terminálban működő Tescótól – amellyel az élelmiszerbanki programban is együttműködnek – számos ajándékot kaptak, amelyeket a gyerekek között sorsolnak ki.

Az igazgató Vinczek György alpolgármesterrel együtt ajánlotta a megjelent családok figyelmébe a szombati jótékonysági futást a Kertvárosban. A sporteseményen a rászoruló kispesti gyerekek számára gyűjtenek játékokat és tartós élelmiszert, amiket a Kispest Kertvárosi Közösség Egyesület ad át a centrumnak.